Μπορεί το σχοινάκι να αντικαταστήσει το τρέξιμο;

Το σχοινάκι και το τρέξιμο είναι δύο αερόβιες δραστηριότητες που ενισχυουν την καρδιαγγειακή μας λειτουργία και αντοχή. Ποα όμως απο τις δυο εχει καλύτερα αποτελέσματα;

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το σχοινάκι και το τρέξιμο είναι συγκρίσιμες δραστηριότητες για την καύση θερμίδων, ανάλογα με το πόσο σκληρά γυμνάζεστε.
Ένταση
Η ένταση έχει τον κυριο λόγο σε αυτή τη σύγκριση αφου και οι δυο αυτές δραστηριότητες μπορούν να προσφέρουν το ιδιο ακριβώς αποτέλεσμα .Για παράδειγμα εαν κάνετε σχοινάκι για 15 λεπτά η καύση θερμίδων ισοδυναμεί με το να τρέχετε με 2,4km μέσα σε 15 λεπτά, με ταχύτητα 10 λεπτά ανά χιλιόμετρο.

 Οφέλη από το σχοινάκι

To Σχοινάκι έχει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα σε σχέση με τρέξιμο στο ότι αυξάνει το συντονισμό χεριού-ματιού. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν το σχοινάκι πιο ευχαριστο για την προπόνησή τους. Είναι ένα θέμα προσωπικής προτίμησης ως προς το ποια προπόνηση θα βρείτε πιο διασκεδαστική.

Τα οφέλη του τρεξίματος
Το τρέξιμο λόγω της διαφορετικής στάσης του σώματος ενεργοποιεί διαφορετικά τους μυς των ποδιών και τον πυρήνα του σώματος σε σχέση με το σχοινάκι.

Μπορεί το σχοινάκι να αντικαταστήσει το τρέξιμο; 1

Κόστος και Ευκολία
Το σχοινάκι και το τρέξιμο είναι συγκρίσιμες δραστηριότητες όσον αφορά το κόστος και την ευκολία. Και τα δύο αθλήματα μπορούν να ολοκληρωθούν σχεδόν σε οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε, χωρίς να χρειάζεται να πάτε σε ένα γυμναστήριο.

ΠΗΓΗ: fitnesspulse.gr

 

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »