Συμβουλές για να ασκείστε πιο τακτικά

couple workout

Εάν θέλετε να εντάξετε περισσότερη γυμναστική στην καθημερινότητά σας, υπάρχουν λύσεις. Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιες ιδέες που ενδεχομένως να σας κάνουν πιο εύκολη τη ζωή.

Η γυμναστική γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι αναγκαία για την καλή μας υγεία, αλλά μερικές φορές δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε. Και αυτό μας καταστρέφει το πρόγραμμα, και μας στέλνει πίσω στην καθιστική μας ρουτίνα. Πώς θα καταφέρουμε να γυμναζόμαστε περισσότερο;

Κάνουμε τις δουλειές μας… αργά: Ένας έξυπνος τρόπος για να γυμνάσουμε περισσότερο το σώμα μας είναι να “σπάσουμε” τις δουλειές μας σε μικρότερα μέρη, ώστε να απαιτείται περισσότερη κίνηση. Για παράδειγμα, μην βγάλετε όλα μαζί τα ψώνια από το αυτοκίνητο, ώστε να χρειαστεί να κινηθείτε περισσότερο.

Κάνουμε δουλειές που δεν είχαμε σκεφτεί: Για παράδειγμα, πλένουμε το αυτοκίνητο εμείς αντί να το πάμε στο πλυντήριο. Οτιδήποτε περισσότερο μπορούμε να κάνουμε μέσα στην μέρα μας για να κινηθούμε περισσότερο, είναι καλό.

Περπατάμε περισσότερο: Για παράδειγμα, παρκάρετε πιο μακριά από την δουλειά, ή σταματήστε μερικές στάσεις του λεωφορείου νωρίτερα, ώστε να προλάβετε να κάνετε και λίγη αερόβια άσκηση. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τις σκάλες, αντί για ασανσέρ.

Γυμναστείτε το πρωί: Μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται το πρωί, μπορούν πιο εύκολα να μείνουν πιστοί στο πρόγραμμά τους. Δοκιμάστε το.

Δείτε την γυμναστική σαν κομμάτι της ημέρας σας: Οτιδήποτε άλλο έχετε να κάνετε και το σημειώνετε στην ατζέντα σας, μπορεί να στέκεται δίπλα στην υπενθύμιση ότι πρέπει να γυμναστείτε. Ορίστε, μάλιστα την ώρα για να νιώθετε ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά.

Ζητήστε βοήθεια: Η γυμναστική με παρέα μπορεί (αποδεδειγμένα) να είναι πιο ωφέλιμη, καθώς στηρίζετε ο ένας τον άλλο ψυχολογικά, και επίσης μετατρέπετε μια μοναχική δραστηριότητα σε κάτι πιο διασκεδαστικό.

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »