Η σωστή στάση σώματος στο τρέξιμο

Το τρέξιμο είναι ένας πολύ καλός τρόπος άσκησης. Καίτε θερμίδες και κάνει καλό στην υγεία σας. Συγκεκριμένα αν τρέχετε μία ώρα την εβδομάδα μειώνετε την πιθανότητα για στεφανιαία νόσο κατά 42%. Επίσης κατά τη διάρκεια του τρεξίματος απελευθερώνονται ενδορφίνες που φτιάχνουν τη διάθεσή σας. Τέλος αν τρέχετε 3 φορές την εβδομάδα για μισή ώρα περίπου κερδίζετε 9 χρόνια ζωής. Άρα αξίζει να εντάξετε στη ζωή σας το τρέξιμο.
Ωστόσο πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στη στάση του σώματός σας.

  • Δεν πρέπει να καμπουριάζετε. Κεφάλι ψηλά, πλάτη ίσια, στήθος προς τα έξω και κάτω οι ώμοι.
  • Κινείτε χαλαρά τα χέρια σας μπρος και πίσω. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε και την καμπούρα.
  • Χαλαροί πρέπει να είναι και οι καρποί σας αλλά και οι παλάμες σας. Μην σφίγγετε σε στιλ γροθιάς γιατί έτσι επιβαρύνετε τους ώμους και το λαιμό σας.
  • Τέλος φροντίστε οι αγκώνες σας να φτάνουν σε ορθή γωνία. Μην το ξεχνάτε προς το τέλος που έχετε κουραστεί και χαλαρώνετε.

ΠΗΓΗ: jenny.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »