Σωστή στάση σώματος με 2 μόνον ασκήσεις

Η πολύωρη σκυμμένη στάση του σώματος πάνω στον υπολογιστή σφίγγει τους μυς στην πλάτη σου, κάνοντάς την να κυρτώνει. Έτσι η κακή στάση του σώματος μπορεί να προκαλέσει όλα τα συχνά προβλήματα για τα οποία γκρινιάζουμε όπως πονοκέφαλο, πόνο στον αυχένα που μπορεί να αντανακλά στον αγκώνα, πόνο στον ώμο, πόνο στη μέση και την πλάτη.

Για να διορθωθεί αυτό, και να έχεις καλή στάση του σώματος φρόντιζε κάθε 30 λεπτά να ισιώνεις την σπονδυλική σου στήλη, να ανοίγεις τους ώμους και να σηκώνεις το κεφάλι. Βάλε μία υπενθύμιση στην οθόνη σου ή ενεργοποίησε το κινητό σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην το ξεχνάς.

Τι άλλα μπορείς να κάνεις;

Αντικατέστησε την καρέκλα σου με μια μπάλα γυμναστικής και θα δεις απίστευτα αποτελέσματα στην πλάτη σου!

Βάλε ένα μαξιλάρι ή μια πετσέτα τυλιγμένη ρολό ακριβώς στην καμπύλη της μέσης σου. Μπορεί να μην υποστηρίζει απαραίτητα την σπονδυλική σου στήλη αλλά θα σε βοηθήσει να διατηρείς την πλάτη σου ίσια.

Δοκίμασε το BackJoy Posture+. Αυτό το εργαλείο θα το λατρέψετε, κι εσύ και η πλάτη σου! Το BackJoy Posture+ βοηθάει στην ευθυγράμμιση και την ενεργή στάση καθίσματος, παρέχει επιπλέον άνεση και ανακουφίζει την πίεση από την σπονδυλική στήλη και τη λεκάνη. Το σχήμα κούπας που έχει το κάθισμα λειτουργεί σαν κούνια που διορθώνει μηχανικά τη στάση καθίσματος. Το BackJoy αποτρέπει και μειώνει τον πόνο της μέσης καθώς δεσμεύει τους ραχιαίους μύες κατά τη διάρκεια του καθίσματος.

Πρόσθεσε στο γυμναστήριο αυτές τις 2 άσκησεις:

1η άσκηση: Λύγισμα μπροστά

Κάθισε πάνω σε μια μπάλα γυμναστικής με τη σπονδυλική σου στήλη σε όρθια θέση.

Βάλε τα πόδια σου σε θέση έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα V.

Γύρε το σώμα σου προς τα μπροστά σιγά-σιγά, όσο σου επιτρέπουν οι ιγνυακοί τένοντες.

Μείνε σε αυτήν τη στάση για 30 δευτερόλεπτα.

 

2η άσκηση Λύγισμα ποδιών πάνω σε ελβετική μπάλα

Λάβε θέση για κάμψεις, έχοντας όμως τα πόδια πάνω σε μία ελβετική μπάλα (τα καλάμια να ακουμπάνε την μπάλα).

Σφίξε τους κοιλιακούς σου και τράβα τα πόδια μέχρι το στήθος -χωρίς να ξεκολλήσουν από την μπάλα- μέχρι οι μύτες των ποδιών να είναι πάνω στην μπάλα.

Επανάφερε τα πόδια στην αρχική θέση. Εκτέλεσε τρία σετ των 15.

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »