Παθέκα στο Gimnastirio.gr : «Είναι κρίμα να μην δείτε την καλύτερη έκδοση του εαυτού σας»

Έβαλε τη γυμναστική στα σπιτιά χιλιάδων Ελλήνων και βοήθησε στη σταδιακή γιγάντωση του Fitness στην Ελλάδα. Πλέον η μητρότητα, είναι εκείνη που έχει τη μερίδα του λέοντος στην καθημερινότητά της, αλλά πάντα θα βρει χρόνο για τη γυμναστική της.

Ο λόγος για τη Σοφία Παθέκα που παραχώρησε συνέντευξη στο Gimnastirio.gr.

Η Σοφία Παθέκα μπήκε στα σπίτια όλων των Ελλήνων μέσα από την τηλεόραση και βοήθησε από πολύ νωρίς στη σωστή εκπαίδευση γύρω από τη γυμναστική. Μιλώντας στο Gimnastirio.gr, τονίζει ότι πάντα βρίσκει χρόνο για τις ασκήσεις της και δίνει το καλύτερο κίνητρο σε όσους δεν έχουν βάλει ακόμα τη γυμναστική στη ζωή τους.

Με δύο παιδιά, μία οικογένεια και πολλές ακόμα υποχρεώσεις, η Σοφία Παθέκα αποτελεί ένα παράδειγμα σε όλους όσοι αναφέρουν συχνά πυκνά την έλλειψη χρόνου.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Σοφίας Παθέκα στο Gimnastirio.gr

– Ποια είναι η τωρινή σχέση της Σοφίας με τη γυμναστική; Κατέχει τη μερίδα του λέοντος στην καθημερινότητά σου ή υπολείπεται σε σχέση με τις υπόλοιπες ανάγκες;

«Η γυμναστική στη ζωή μου έχει καθημερινό και βασικό ρόλο, όχι όμως τον πρωταρχικό. Πλέον το πρωταρχικό μου μέλημα είναι η οικογένειά μου και τα δύο παιδιά μου, αλλά και πολλές υποχρεώσεις που έπονται. Παρόλ’ αυτά αφιερώνω τουλάχιστον 7 με 8 ώρες την ημέρα στην άσκηση».

-Τι θα έλεγες στις Ελληνίδες μητέρες οι οποίες δεν βρίσκουν έστω και λίγο χρόνο να αφιερώσουν στην προσωπική τους εκγύμναση;

«Η έλλειψη χρόνου, πιστεύω, πως είναι μία δικαιολογία για να μην κάνει κάποιος γυμναστική. Το να ξεκλέψει κάποια μαμά λίγα λεπτά την ημέρα και να τα αφιερώσει στην προσωπική της εκγύμναση επιβάλλεται. Τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική της υγεία».

– Ασχολείσαι αρκετά χρόνια με το χώρο του Fitness. Θα έλεγες ότι οι Έλληνες έχουμε αποκτήσει τη σωστή παιδεία γύρω από τη γυμναστική;

Παθέκα στο Gimnastirio.gr : «Είναι κρίμα να μην δείτε την καλύτερη έκδοση του εαυτού σας» 1

«Θεωρώ ότι οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια έχουν κατανοήσει τη σημαντικότητα και τα οφέλη της γυμναστικής. Υπάρχει παιδεία και ενημέρωση. Νομίζω γίνεται μία σημαντική προσπάθεια για να βάλουν την άσκηση στην ζωή τους»!

– Για αρκετά χρόνια είχες έναν αρκετά σημαντικό ρόλο στην ελληνική τηλεόραση. Πιστεύεις ότι αυτές οι ενότητες συνέβαλαν στη σημερινή γιγάντωση του Fitness;

«Οπωσδήποτε η τηλεόραση κατέχει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Έβαλε την γυμναστική στα σπίτια του κόσμου. Έτσι πολλοί άνθρωποι ενημερώθηκαν για διάφορα είδη άσκησης και αυτό αποτέλεσε κίνητρο για να κάνουν την αρχή και να ασχοληθούν με το fitness».

– Αν έδινες ένα κίνητρο σε κάποιον να ξεκινήσει τη γυμναστική, ποιο θα ήταν αυτό;

«Το κίνητρο που θα του έδινα είναι ότι είναι κρίμα κάποιος να γεράσει και να μην έχει δει τον εαυτό του στην καλύτερη δυνατή του έκδοση. Επιπλέον, είναι καλύτερα να ξεκινήσεις μόνος σου παρά να σου το επιβάλλει κάποιος γιατρός».

Παθέκα στο Gimnastirio.gr : «Είναι κρίμα να μην δείτε την καλύτερη έκδοση του εαυτού σας» 2

– Σε πολλούς έχει τύχει κάποια στιγμή να σκεφτούν να τα παρατήσουν ή να το κάνουν. Σου έχει τύχει κάτι αντίστοιχο; Αν ναι τι έπραξες και αν όχι τι θα συμβούλευες;

«Φυσικά και μου έχει τύχει κάποιος να θέλει να σταματήσει. Δεν καταβάλω ιδιαίτερη προσπάθεια διότι πιστεύω το καλύτερο είναι να το καταλάβει κανείς μόνος του και να επιστρέψει στην άσκηση, όπως και έχει γίνει».

– Κλείνοντας, θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα σε όλους όσοι ασχολούνται με το χώρο της γυμναστικής;

«Στους καθηγητές φυσικής αγωγής θα ήθελα να πω να μην σταματάνε ποτέ να ενημερώνονται γιατί η άσκηση δεν σταματάει ποτέ να εξελίσσεται. Στον κόσμο, να βάλει  την άσκηση στη ζωή του συστηματικά σε συνδυασμό πάντα με μία σωστή διατροφή αλλά χωρίς υπερβολές».

X. K.

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital