10 συμβουλές για να μην πάρετε βάρος στις διακοπές

Οι διακοπές είναι ένας τομέας της ζωής μας που εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Μελέτες δείχνουν πως η αύξηση του σωματικού βάρους αυτή την εποχή του έτους είναι πολύ παραπάνω από ένας αστικός μύθος.

Προσθέτουν μέχρι και 2-3 κιλά το χρόνο στους περισσότερους ενήλικες, ίσως και παραπάνω για τους ενήλικες που είναι ήδη υπέρβαροι.

Φέτος, παραλείψτε αυτό το κομμάτι των διακοπών και μείνετε ένα βήμα πιο κοντά στον καλύτερο εαυτό σας με τις παρακάτω απλές στρατηγικές:

1. Γεμίστε ένα υγιεινό πιάτο με δροσερά λαχανικά. Θα είναι εκεί για εσάς ανά πάσα στιγμή γεμίζοντάς σας με γεύση αλλά όχι με κιλά.

2. Δώστε στον εαυτό σας την πολυτέλεια να απολαύσει μία φορά την εβδομάδα ένα γεύμα όπως το θέλετε. Και δεν χρειάζεται να τρελαθείτε αργότερα στις τύψεις γι’ αυτό.

3. Τοποθετήστε πάνω σε άπαχες πρωτεΐνες φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Κοκτέιλ με γαρίδες, βοδινό κρέας στη σχάρα ή κοτόπουλο, είναι καλές επιλογές. Η πρωτεΐνη και οι φυτικές ίνες θα σας χορτάσουν, θα σταθεροποιήσουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας και θα μειώσουν τη λαχτάρα για φαγητό.

4. Κολλήστε σε υγιεινές επιλογές ώστε ακόμα κι αν φάτε παραπάνω να αισθάνεστε καλά. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μαγειρεύετε εσείς καθημερινά είτε τρώτε έξω. Πάντα υπάρχουν γεύματα που είναι πιο υγιεινά από άλλα, χωρίς εκπτώσεις στη γεύση. Και όταν έχετε λαχτάρα να φάτε πολλά φρούτα επιλέξτε αυτά που έχουν λίγες θερμίδες. Μπορεί να φάτε παραπάνω από το μέγεθος μίας μερίδας, αλλά θα είναι τροφές χαμηλής θερμιδικής αξίας.

5. Μείνετε ενυδατωμένοι. Διακοπές πρέπει να σημαίνει δροσιά. Σε κάθε ευκαιρία πιείτε υγρά που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την ήπια αφυδάτωση, αλλά θα κρατούν και το στόμα σας απασχολημένο. Εξυπακούεται, βέβαια, πως τα υγρά αυτά δεν θα είναι ποτά ούτε ζαχαρούχα αναψυκτικά.

6. Καταρτίστε ένα πρόγραμμα αθλητικής δραστηριότητας. Αν είστε στη θάλασσα κολυμπήστε και κάντε θαλάσσια σπορ. Αν είστε στο βουνό περπατήστε, ή κάντε ορεινή ποδηλασία. Θα σάς βοηθήσουν να διατηρήσετε το μυαλό σας σε ένα υγιεινό πλαίσιο, ενώ δεν χρειάζεται καν να σας πούμε τι ωφέλειες θα προσφέρουν στο σώμα σας.

7. Πάρτε βιταμίνη D. Η βιταμίνη D θα κρατήσει τη διάθεσή σας πάντα σε υψηλά επίπεδα. Και όταν η διάθεση είναι ανεβασμένη, ο άνθρωπος δεν αισθάνεται λαχτάρα για φαγητό.

8. Εφοδιαστείτε με ξηρούς καρπούς. Είναι εύκολα διαθέσιμοι, είναι υγιεινοί και σας χορταίνουν ανά πάσα στιγμή.

9. Προσπαθήστε η αναλογία των γευμάτων σας να είναι ισορροπημένη. ½ λαχανικά, ¼ αμυλούχα τρόφιμα και ¼ πρωτεΐνη. Με αυτό τον τρόπο έχετε λίγο απ’ όλα αλλά δεν επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με θερμίδες και εναύσματα σακχάρου στο αίμα σας, εμποδίζοντας τον οργανισμό σας να αποθηκεύσει λίπος.

10. Περικόψτε γενικά τους χυμούς και τα αναψυκτικά. Αν αυτό είναι αδύνατο, προσπαθήστε να τα καταναλώνετε με ιδιαίτερη φειδώ.

Μπορείτε να κάνετε πράγματα για να επωφεληθείτε από τις διακοπές σας πνευματικά και ψυχικά, χωρίς να παραμελείτε το σώμα σας. Με τον τρόπο αυτό θα είστε υγιείς και γεμάτοι ενέργεια, έτοιμοι να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς το φόβο ότι θα πάρετε βάρος.

Πηγή: medinova.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE