Πόσο απαραίτητα είναι τα συμπληρώματα διατροφής και οι βιταμίνες;

Πόσο απαραίτητα είναι τα συμπληρώματα διατροφής και οι βιταμίνες;

Πόσο απαραίτητα είναι τα συμπληρώματα διατροφής και οι βιταμίνες; 1

Όλοι μας θέλουμε να έχουμε ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα, ειδικά αν η γυμναστική έχει πάρει ενεργό μέρος στην ζωή μας. Οι αυξημένες ανάγκες σε θρεπτικά στοιχεία, πρωτεΐνες και βιταμίνες υπάρχουν, αλλά ο σύγχρονος τρόπος ζωής (μειωμένος ελεύθερος χρόνος, κακές συνήθειες, άγχος, ακατάλληληδιατροφή) δεν επιτρέπει την καθημερινή πρόσληψή τους. Έτσι, η μάχη με την ισορροπημένη διατροφή και την ενεργοποίηση του μεταβολισμού δείχνει να μην είναι κερδοφόρα. Στο οπλοστάσιο λοιπόν, μπαίνουν τα συμπληρώματα διατροφής και οι βιταμίνες.

Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι τα συμπληρώματα δεν αποτελούν υποκατάστατο μιας ισορροπημένης διατροφής, για αυτό η δίαιτα (το ημερήσιο πρόγραμμα μιας ολοκληρωμένης διατροφής που αποβλέπει σε σταδιακή απώλεια βάρους) ή η διατροφή που κάνετε, χωρίς να ακολουθείτε απαραίτητα κάποιους κανόνες, πρέπει να πραγματοποιούνται ανεξάρτητα με την λήψη των συμπληρωμάτων ή των βιταμινών.

Η φιλοσοφία στα συμπληρώματα διατροφής , λοιπόν, είναι η προσφορά θρεπτικών και ωφέλιμων στοιχείων στον οργανισμό, επειδή, για διάφορους λόγους, δεν προσλαμβάνονται σε επαρκείς ποσότητες.

 

Πόσο απαραίτητα είναι τα συμπληρώματα διατροφής και οι βιταμίνες; 2

Αν και ο κάθε οργανισμός δεν είναι ο ίδιος (αντοχές, υγεία, προτίμηση σε διάφορες τροφές) οι βιταμίνες που πρέπει να λαμβάνει είναι για όλους, ανεξαιρέτως, το ίδιο σημαντικές. Με άλλα λόγια, η θωράκιση του ανοσοποιητικού και η προστασία του από κρυολογήματα και ιώσεις είναι στο επίκεντρο πάντα. Η βασίλισσα των βιταμινών,Βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε, ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη D, σελήνιο, φυλλικό οξύπρέπει ναείναι άμεσα συνδεδεμένα με εσάς. Ειδικά τα άτομα που γυμνάζονται, είναι βαρυσήμαντο να έχουν τα απαραίτητα επίπεδα βιταμινών στον οργανισμό τους. Δείτε μερικά συμπληρώματα βιταμινών εδώ

Έτσι λοιπόν οι συχνές αναφορές ιατρών και γυμναστών στα συμπληρώματα δεν γίνεται άδικα, αφού συμφωνά με ειδικούς κλινικούς διαιτολόγους η ποιότητα των τροφών έχει αλλάξει (ραντίσματα, ορμόνες κ.τ.λ.). Φτάνουμε λοιπόν στο σημείο να πούμε ότι τα συμπληρώματα διατροφής και οι βιταμίνες είναι ένας σημαντικός φύλακας στις παρακάτω πληθυσμιακές ομάδες:

  • Αθλητές ή απλώς άτομα που γυμνάζονται σε καθημερινή βάση
  • Άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, η οποία εμποδίζει την απορρόφηση σημαντικών στοιχείων
  • Άτομα που έχουν διανύσει ένα διάστημα μεγάλου στρες
  • Άτομα με πολύ μεγάλες σωματικές απαιτήσεις

Το συμπέρασμα;

Η συνταγή της επιτυχίας είναι η πραγματοποίηση μιας ισορροπημένης διατροφής και η προσεκτική ανάγνωση των ετικετών σε όλα τα σκευάσματα. Έτσι δεν θα υπερβαίνετε ποτέ τις προτεινόμενες δοσολογίες, με κίνδυνο να στερηθείτε το επιθυμητό αποτέλεσμα για την υγεία και το σώμα σας.

Από ιατρικής απόψεως ένα ιδανικό συμπλήρωμα θεωρείται αυτό, το οποίο ύστερα από αυστηρά κλινικές μελέτες εξασφαλίζει την ασφάλεια του καταναλωτή και την αποτελεσματικότητά του στον οργανισμό και την απόδοσή του.

Βρείτε και εσείς τα κατάλληλα και αξιόπιστα συμπληρώματα μέσα από το pharm16 ,το ηλεκτρονικό φαρμακείο που σας προσφέρει παντού και πάντα την ποιότητα.

 

 

 

 

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE