Τι σχέση έχει το sex με τις…οικονομικές απολαβές;

Οι σύζυγοι που κερδίζουν λιγότερα από τις γυναίκες τους είναι πιο πιθανό να έχουν καλύτερη ερωτική ζωή και πιο ευτυχισμένους γάμους.

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι άντρες δε μπορούν να τα πηγαίνουν καλά και στους δύο τομείς -στην κρεβατοκάμαρα και τις αίθουσες συσκέψεων- και πως απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο όταν βγάζουν λιγότερα χρήματα.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που επικαλείται η MailOnline,το 56% των ανδρών των οποίων τα εισοδήματα είναι χαμηλότερα από αυτά των συζύγων τους ανέφεραν ότι η σεξουαλική τους ζωή ήταν «καυτή» ή «πολύ καλή».

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τους άντρες να υποστηρίξουν τις εκστρατείες για την ισότητα στην αμοιβή στα δύο φύλα, σημειώνει το δημοσίευμα.

«Όλοι γνωρίζουν ότι το στρες κάνει κακό στη σεξουαλική ζωή. Αν και οι δύο σύζυγοι κερδίζουν πάνω κάτω τα ίδια, αυτό αυτομάτως μειώνει και το οικονομικό στρες. Είναι λογικό να βελτιώνεται η ερωτική ζωή» ανέφερε η συγγραφέας και ειδικός σε θέματα σχέσεων Jean Hannah Edelstein.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.010 παντρεμένοι ενήλικες ηλικίας 25 ετών και άνω.

Το 90% των ανδρών, των οποίων οι σύζυγοι έβγαζαν περισσότερα χρήματα, δήλωσαν πως ο γάμος τους ήταν «ευτυχισμένος», ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άντρες που κέρδιζαν πιο πολλά από τις γυναίκες τους ήταν 75%.

Πηγή: athensmagazine.gr

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital