Πότε απολαμβάνει περισσότερο το sex μια γυναίκα;

Νέα μελέτη από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια αποκαλύπτει ποιος είναι ο βασικότερος παράγοντας που καθορίζει τα επίπεδα ικανοποίησης της γυναίκας στο σεξ.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές πήραν προσωπικές συνεντεύξεις από 95 γυναίκες ηλικίας 20 έως 68 ετών και τα ευρήματά τους παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Εταιρίας.

Οι συνεντεύξεις αποκάλυψαν πως η πλειονότητα των γυναικών θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση την αγάπη και τον έρωτα ώστε το σεξ να είναι ικανοποιητικό. Αυτό ίσχυε τόσο για τις μακρόχρονες σχέσεις όσο και για το γάμο.

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι όταν δύο ερωτευμένοι κάνουν σεξ δεν ενισχύεται μόνο η συναισθηματική εμπειρία αλλά ταυτόχρονα και η σωματική απόλαυση είναι εντονότερη.
Μόλις 18 από τις 95 γυναίκες φάνηκε να πιστεύουν ότι η αγάπη και ο έρωτας δεν είναι απαραίτητες προϋποθέσεις στο σεξ.

Η σχέση αγάπης και σεξ, όπως προβάλλεται από το γυναικείο φύλο τουλάχιστον, φαίνεται να πηγάζει από τον ίδιο τον εγκέφαλο. Παλαιότερη μελέτη που είχε πραγματοποιηθεί στον Καναδά είχε καταδείξει ότι η ερωτική επιθυμία και η αγάπη πηγάζουν από την ίδια περιοχή του εγκεφάλου (το φλοιό της νήσου), η οποία ελέγχει τα συναισθήματα.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι Αμερικανοί είναι ότι για τις γυναίκες το σεξ και η αγάπη είναι δυο έννοιες στενά συνδεδεμένες και ο διαχωρισμός τους μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικός για τις σεξουαλικές εμπειρίες τους.

 

Πηγή: athensmagazine.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE