Σεμηνάριο:Τραυματισμοί στο Γυμναστήριο και Αποκατάσταση 2 Δεκεμβρίου στο Pagratio Gym

Ο φυσιοθεραπευτής Νίκος Τσίμας θα κάνει εισήγηση για την αποκατάσταση των τραυματισμών που προκαλούνται από τη γυμναστική. Σας περιμένουμε όλους εκεί, για να τον ακούσουμε, να μάθουμε πώς προκαλούνται οι φλεγμονές, με ποιες ασκήσεις ο καθένας χωριστά μπορεί να τις αποφύγει, να του απευθύνουμε τις απορίες μας και να τον συμβουλευτούμε. Μην ξεχνάτε η γνώση είναι δύναμη!

 

Αναλυτικά η θεματολογία και ο σκοπός του Σεμιναρίου
Η άσκηση προκαλεί φλεγμονή και καταστροφή των σαρκομερίων. Η διαδικασία δημιουργίας φλεγμονής είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα αντιμετωπίζει τις βλάβες. Αυτό είναι αναγκαίο για να δημιουργηθεί υπερτροφία στις μυικές γαστέρες. Η υπερτροφία από την δημιουργία μικρο ρήξης σε μαλακά μόρια είναι δυο λεπτές διαδικασίες. Για να μην συμβεί η δεύτερη πρέπει να είμαστε ενήμεροι για το ποιες ασκήσεις μπορούμε να πραγατοποιήσουμε ο καθένας ξεχωριστά, βάσει μυοσκελετικής δομής. Ακόμη η διαφορά του πόνου από την υπερτροφία των μυών ή από κάποιο σημείο πυροδότησης ή από κάποιο σύνδρομο υπέρχρησης θα πρέπει να μπορεί να ξεχωριστεί από τους ασκούμενους ούτως ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε και να προλάβουμε πιθανά προβλήματα βάση συμπτωμάτων και κλινικής εικόνας.
Διάρκεια σεμιναρίου 1 ώρα.
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

 

Λίγα λόγια για τον φυσιοθεραπευτή
Ο κ. Τσίμας Νίκος είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπευτής του Τμήματος Λαμίας. Έκανε την πρακτική του άσκηση στο ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς, είναι σύμβουλος σε θέματα τραυματισμών στον Ηράκλειο Αθλητικό Μορφωτικό Σύλλογο, ενώ εργάζεται στο κέντρο αποκατάστασης ΑΜΕΑ Καλός Σαμαρείτης.
Ο κύκλος σεμιναρίων που πραγματοποιεί έχει ποικίλλη θεματολογία: Προγράμματα Καρδιοαγγειακής Φυσικοθεραπείας-Αποκατάστασης: Οργάνωση και Υλοποίηση (Αθήνα, 7 Μαρτίου 2015).
Φυσικοθεραπευτική Αποκατάσταση Ασθενών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Νέες Τάσεις και Δυναμική (Αθήνα, 23 Μαΐου 2015).
Aquatic Therapy (Αθήνα, 20-21 Ιουνίου 2015).

 

 Επικοινωνία

ΥΜΗΤΤΟΥ 190

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΘΗΝΑ

Τηλ. : +30 210.75.10.987

Email: info@pagratiogym.gr

Site: pagratiogym.gr

F.B: Pagratio.gym

 

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE