Πώς θα γίνεις περδίκι μετά από μία ίωση

Η μισή Ελλάδα αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο είναι στο κρεβάτι με πυρετό, συνάχι και βήχα. Η άλλη μισή ετοιμάζεται να πάρει θέση!

Εάν ήδη πέρασες κάποια «βαριά» ίωση με υψηλό πυρετό και καταρροή και νιώθεις ράκος τα βασικά τα γνωρίζεις: καλή διατροφή, πολλά υγρά, ζέστη και ξεκούραση. Βάλε στο πρόγραμμά σου κι αυτά τα τρία πραγματάκια για να γίνεις περδίκι και να μην την ξαναπατήσεις!

1 Πιες ένα ζεστό χυμό από matcha ninja

Το μάτσα είναι βιολογικό τσάι γιαπωνέζικης καταγωγής και στα γιαπωνέζικα σημαίνει «τριμμένο τσάι». Η γεύση και η μυρωδιά του θυμίζουν φρεσκάδα γρασιδιού χωρίς να είναι πικρό. Ενισχύει τον μεταβολισμό, τη μνήμη, το δέρμα και τα μαλλιά, ενώ τονώνει τον οργανισμό, προλαμβάνει τον καρκίνο, έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και ενισχύει τις αθλητικές επιδόσεις. Κάθε φλιτζάνι μάτσα που θα πίνεις κάθε πρωί περιέχει 137 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από ένα απλό πράσινο τσάι –οπότε αδύνατον να γλιτώσει κάποιος ιός από εκεί μέσα.

2 Πάρε ένα συμπλήρωμα ψευδαργύρου και σεληνίου

Μπορεί η εχινάκεια και η βιταμίνη C να μειώνουν τα συμπτώματα μιας ίωσης (δεν την αποτρέπουν όμως, μην μπερδεύεσαι), ωστόσο όπως δείχνουν οι έρευνες μια κάψουλα ψευδαργύρου και σεληνίου ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Είναι και τα δύο σημαντικά μέταλλα που βοηθούν στην ενίσχυση της φυσικής ανοσίας μέσω της τόνωσης των Β-κυττάρων. Αυτό επιτρέπει στα αντισώματα να καταστρέψουν τους ιούς. Ο ψευδάργυρος μπορεί να καταναλώνεται στην ποσότητα των 50 mg ημερησίως και το σελήνιο στην ποσότητα των 250 mg ημερησίως.

3 Βγες να σε δει λίγο ο ήλιος

Μετά το χιόνι και τη συννεφιά ο ήλιος και πάλι θα βγει. Νόμος, φυσικός. Πήγαινε τρέχοντας ή περπατώντας για μισή ώρα στο πάρκο. Σύμφωνα με έρευνες η έλλειψη βιταμίνης D (την οποία προμηθεύει στο σώμα σου κατά 80% το ηλιακό φως και μόνο κατά 20% οι τροφές) ευθύνεται για την πτώση του ανοσοποιητικού σου. Λίγο τρέξιμο στον ήλιο είναι το μόνο που χρειάζεται για να ανακάμψει το ανοσοποιητικό σου.

Πηγή: wefit.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »