3 προγράμματα διαλειμματικής προπόνησης στο διάδρομο

Διάβασε παρακάτω 3 διαφορετικά προγράμματα διαλειμματικής προπόνησης στον διάδρομο, για όλα τα επίπεδα. Αν είσαι νέος και θέλεις γρήγορα να αυξήσεις την αεροβική σου ικανότητα ώστε να τρέξεις στους αγώνες, αν είσαι ενεργός δρομέας και θέλεις να μειώσεις τους χρόνους σου και να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, σε 1-2 μήνες με τα παρακάτω προγράμματα θα είσαι έτοιμος.

Πρόσεξε μόνο, η διαλειμματική προπόνηση πρέπει να γίνεται μετά από ένα καλό ζέσταμα όλων των μυικών σου ομάδων και όχι παραπάνω από 2 φορές την εβδομάδα.

Σημέιωση : Ότι νούμερα βλέπεις πολλαπλασιάζεις επί 1.5 για μετατροπή από mph -> kmph

1) Αν δεν έχεις κάνει ποτέ ξανά διαλειμματική προπόνηση, σίγουρα για 2 εβδομάδες πρέπει να εκτελέσεις το παρακάτω πρόγραμμα. Έτσι θα προσαρμοστούν οι μυικές σου ομάδες και η καρδιά σου στις αυξομειώσεις του ρυθμού.

WalkRun

 

2) Αν είσαι δρομέας μικρών αποστάσεων και θέλεις να ανέβεις κατηγορία, να τρέξεις πιο πολλά χιλιόμετρα, να γυμνάσεις την καρδιά σου και να βελτιώσεις την αεροβική σου ικανότητα, το παρακάτω πρόγραμμα διαλειμματικής προπόνησης είναι για εσένα.

Run

 

3) Αν είσαι δρομέας μεγάλων αποστάσεων και θέλεις να βελτιώσεις τους χρόνους σου, αν θέλεις να κάψεις το περιττό λίπος ή ακόμα, αν θέλεις να δεις τις μυικές σου ομάδες να αναπτύσσονται, σίγουρα πρέπει να κάνεις το παρακάτω πρόγραμμα.

Run-Faster

Παρατήρηση: Αν έχεις προβλήματα με την καρδιά σου ή αν είσαι μια αυξημένης ηλικίας, τότε σίγουρα πρέπει να συμβουλευτείς τον ιατρό σου πριν εκτελέσεις κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα.

Καλές προπονήσεις και καλύτερους χρόνους

Πηγή: runningmagazine.gr

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital