Πρόγραμμα και Τips για να κάψετε πιο γρήγορα θερμίδες στο τρέξιμο

Jogging

1.Τηρείτε ευλαβικά τον εξής κανόνα: Προθέρμανση-τρέξιμο- stretching

 

2. Φτιάξτε τη διαδρομή σας σύμφωνα με τις αντοχές σας: Είναι φυσικό, πως τις πρώτες ημέρες πρέπει να ακολουθήσετε ένα χαλαρό πρόγραμμα και να κινείστε κυρίως στην ευθεία. Όσο οι μέρες περνούν και το σώμα σας ξεμουδιάζει, αλλάξτε τη διαδρομή σας και βρείτε μονοπάτια με ανηφόρες και κατηφόρες.

 

3. Ρυθμίστε την ένταση: Η ταχύτητά σας με άλλα λόγια δεν πρέπει να είναι σταθερή. Ξεκινήστε με ένα χαλαρό περπάτημα για ζέσταμα και ύστερα ανεβάστε την… ένταση. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, παίξτε με τις αντοχές σας και εναλλάξτε τους ρυθμούς σας για καλύτερη καύση. Προσπαθήστε να μη σταματήσετε, απλά ρίξτε το ρυθμό.

 

4. Η θέση των χεριών σας: Οι αγκώνες σας πρέπει να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών και τα χέρια σας να κινούνται μπρος πίσω κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

 

5. Πόδια σε… ένταση: Προσπαθήστε να μη σηκώνετε πολύ ψηλά τα γόνατά σας καθώς θα κουραστείτε πολύ πιο γρήγορα και θα τα… παρατήσετε. Κάνετε μικρά βήματα και χαμηλά και ετοιμαστείτε για τον επόμενο μαραθώνιο (νέος στόχος για αυτή τη χρονιά λοιπόν).

 

6. Χρόνος ο… εχθρός: Ως γνωστόν κατά τη διάρκεια της προπόνησης όλοι βλέπουν το χρόνο ως εχθρό τους. Η ώρα δεν περνάει και εσείς μετράτε ήδη χιλιόμετρα. Αν, λοιπόν, είστε νέοι στο club αυτό μην ξεπεράσετε τα 15 λεπτά και από τον επόμενο μήνα μπορείτε να προσθέσετε 5-10 λεπτά στην προπόνησή σας.

 

7. Decibel στα ύψη: Όσο πιο δυνατή και ρυθμική είναι μουσική τόσο και εσείς θα είστε πιο… ενεργοί. Προτιμήστε, λοιπόν, ρυθμούς χορευτικούς (ξένους ή ελληνικούς) και αφεθείτε στη φωνή του αγαπημένου σας τραγουδιστή. Θα σας πάει τόσο μπροστά που και εσείς θα απορήσετε.

 

Όσοι πάλι προτιμούν το διάδρομο της γυμναστικής, βρήκαμε για εσάς ένα εύκολο και ταυτόχρονα αποτελεσματικό πρόγραμμα τρεξίματος για να εντυπωσιάσετε φίλους και γνωστούς με την ταχύτητά σας

487aebfaa6edcc8daded6dc881d5903b_f557f

 

 

 

Πηγή: www.queen.gr

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital