Τι πρέπει να προσέχετε επιλέγοντας ένα γυμναστήριο

Τα κιλά των εορτών πρέπει να φύγουν και πέρα από τη δίαιτα και η γυμναστική θα βοηθήσει. Είναι λοιπόν και αυτή μια περίοδος που πολύ κόσμος σπεύδει στο γυμναστήριο.
Πριν όμως αποφασίζετε ποιο γυμναστήριο θα επιλέξετε, κάντε μια έρευνα αγοράς και προσέξτε προσφορές.
Ας δούμε κάποια σημεία που πρέπει να προσέξετε : 

1. Να είστε σίγουροι για την επιλογή της ετήσιας συνδρομής.
Σίγουρα το οικονομικό όφελος είναι σημαντικό. Όπως και το κίνητρο για να μην εγκαταλείψετε. Θα πρέπει όμως να είστε σίγουροι ότι δεν θα έχετε εγκαταλείψει πριν καν μπει η άνοιξη.

2.Ζητάτε πιστοποίηση
Έχετε ζητήσει ποτέ από το γυμναστήριό σας τα επίσημα έγγραφα, που βεβαιώνουν ότι οι γυμναστές που σας προπονούν είναι όντως εκπαιδευμένοι να το κάνουν; Αν η απάντηση είναι μάλλον όχι κάντε το, καθώς εκεί βασίζονται γυμναστήρια, που προσλαμβάνουν άτομα, τα οποία ενδεχομένως να μη διαθέτουν την εκπαίδευση που απαιτείται.

3. Επειδή οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, πριν υπογράψετε τη συμμετοχή σας στο γυμναστήριο και δεσμευτείτε εγγράφως, διαβάστε πολύ καλά τους όρους του συμβολαίου. Συνήθως, στα «ψιλά γράμματα» υπάρχουν λεπτομέρειες, που ποτέ δε θα είχατε φανταστεί. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους κανόνες που αναφέρουν για τις «χρηματικές ποινές» σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής.

4. Κάποια γυμναστήρια πλασάρουν τα καλύτερα και τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, που μπορούν να σας κάνουν μυώδεις και υγιείς σε ανύποπτο χρόνο. Στη θεωρία είναι ωραίο αυτό, αλλά ρίξτε μια ματιά αν όντως ισχύει. Ακριβώς επειδή τα γυμναστήρια έχουν πολύ κόσμο, που χρησιμοποιεί τα ίδια μηχανήματα, αυτά ενδέχεται να χαλάσουν και να μην αντικατασταθούν. Αποτέλεσμα αυτού, είναι πολλές φορές να κινδυνεύετε να τραυματιστείτε σοβαρά. Σιγουρευτείτε, πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά και ζητήστε από τον ειδικά εκπαιδευμένο γυμναστή να σας δείξει πώς πρέπει να λειτουργεί το καθένα.

5. Μπορεί να διαβάζετε τις πινακίδες στα αποδυτήρια και σε άλλους χώρους του γυμναστηρίου, που αναφέρουν ότι οφείλετε να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, αλλά μπορεί να μην έχετε δει τη συνέχεια της πρότασης, η οποία αναφέρει ότι «το γυμναστήριο δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση κλοπής».

 

ΠΗΓΗ: neadiatrofis.gr

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital