Η πολύ γυμναστική μπορεί να είναι επιζήμια..

Όσο περίεργο κι αν σας ακούγετε το να κάνετε υπερβολική γυμναστική μπορεί να κάνει το ίδιο κακό στην υγεία σας όπως κι αν κάνετε καθιστική ζωή.

 

Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα που έγινε πρόσφατα φαίνεται πως οι έφηβοι που γυμνάζονται πάρα πολύ είναι πιο πιθανό να έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, άγχος και στρες όπως και εκείνοι που επιλέγουν να μην αφήνουν με τίποτα τον καναπέ τους σπιτιού τους.

Αγόρια και κορίτσια που κάνουν περισσότερο από 17,5 ώρες την εβδομάδα γυμναστική, έχουν τα ίδια επίπεδα ευημερίας με εκείνα που γυμνάζονται από 3,5 ώρες την εβδομάδα. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal εξέτασε περισσότερα από 1.200 άτομα από 16 έως 20 ετών στην Ελβετία.

 

ΠΗΓΗ: www.queen.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »