Αποκαλυπτική έρευνα! Ποιος είναι ο «ιδανικός» αριθμός σεξουαλικών συντρόφων;

Μπορεί το «ιδανικό», το «τέλειο» και το «φυσιολογικό» να είναι έννοιες υποκειμενικές, οι επιστήμονες όμως πασχίζουν να καταλήξουν σε όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικό και αξιόπιστο ορισμό αυτών αναφορικά με ποικίλες πτυχές της ζωής μας, από την εξωτερική εμφάνιση και την υγεία μέχρι τη σεξουαλική ζωή.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, Βρετανοί ειδικοί από τα πανεπιστήμια του Νότιγχαμ, του Μπρίστολ και του Σουόνσι αποφάσισαν να εξερευνήσουν ποιος είναι ο «ιδανικός» αριθμός σεξουαλικών συντρόφων.

Ο «μαγικός» αριθμός, σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Journal of Sex Research, είναι το τρία και είναι ο ίδιος και για τα δύο φύλα. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες θέλουν ο τωρινός ερωτικός τους σύντροφος να έχει μια κάποια σεξουαλική εμπειρία, αλλά… με μέτρο!

bigstock 146536919

Οι 188 συμμετέχοντες (εκ των οποίων 104 ήταν γυναίκες) ερωτήθηκαν για τις απόψεις τους σχετικά με το «σεξουαλικό ιστορικό» ενός πιθανού ερωτικού συντρόφου και επίσης έπρεπε να δηλώσουν ποιον αριθμό σεξουαλικών συντρόφων θεωρούν «απαγορευτικό». Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν το ταίρι τους να έχει σεξουαλικές εμπειρίες με μόνο δύο άλλα άτομα πριν από τους ίδιους. Οι γυναίκες συμμετέχουσες ανέφεραν ότι δεν θα ήθελαν ο σύντροφός τους να έχει κοιμηθεί με περισσότερες από έξι γυναίκες πριν από αυτές, ενώ οι άνδρες δήλωσαν ότι οι έντεκα σεξουαλικοί σύντροφοι είναι κατά μέσο όρο το ανώτατο «όριο» που δέχονται για τη σύντροφό τους.

«Σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη ότι η ανδρική σεξουαλική ελευθεριότητα γίνεται πιο εύκολα ανεκτή σε σύγκριση με τη γυναικεία, και τα δύο φύλα εξέφρασαν αντίστοιχη διστακτικότητα να συνάψουν σχέσεις με άτομο που έχει μακρά σεξουαλική ιστορία» αναφέρει ο Δρ Στιβ Στιούαρτ-Γουίλιαμς, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ και ένας εκ των συντακτών της νέας μελέτης.

Σε πολλές κουλτούρες ο μεγάλος αριθμός σεξουαλικών συντρόφων θεωρείται καταστροφικός κυρίως για τις γυναίκες, όμως τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι ισχύει και για τους άνδρες, αφού κάνει τις γυναίκες να βλέπουν τον άνδρα ως δυνάμει άπιστο και λιγότερο πρόθυμο να δεσμευτεί μακροπρόθεσμα.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες δεν… πληρούσαν τα κριτήρια που έθεσαν για το ταίρι τους, αφού ο μέσος όρος σεξουαλικών συντρόφων για τους άνδρες ήταν 8,4 και για τις γυναίκες 5,81!

Πηγή: onmed.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »