Ποιοι είναι οι κανόνες της σωστής άσκησης

Ποιος είπε ότι η άσκηση δεν έχει κανόνες; Έχει και μάλιστα πρέπει να τους τηρούμε κατά γράμμα εάν θέλουμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ορισμένα είδη άσκησης (π.χ. αποκλειστική εφαρμογή στατικών ασκήσεων, άρση μεγάλων βαρών) καταπονούν το σώμα, με αποτέλεσμα την πρόκληση βλαβών (π.χ. κήλες μυϊκοί σπασμοί).

Το πρόγραμμα άσκησης πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε προθέρμανση και αποθεραπεία με ασκήσεις χαλάρωσης.

Εάν αφήσετε την άθληση για κάποιο χρονικό διάστημα μην ενταχτείτε απότομα αλλά σταδιακά σε πρόγραμμα. Η επίπονη άσκηση μετά από μακροχρόνιες περιόδους καθιστικής ζωής καταπονεί ιδιαίτερα το μυϊκό σύστημα.

Όχι  άσκηση αμέσως μετά το φαγητό αλλά τουλάχιστον τρεις ώρες μετά το γεύμα.

Πείτε όχι στην ορθοστασία.

Να κάνετε χρήση καλών αθλητικών υποδημάτων.

Η ιατρική εξέταση είναι απαραίτητη πριν την ένταξή σε πρόγραμμα άσκησης. Σε περίπτωση ορισμένων χρόνιων προβλημάτων υγείας πρέπει να καθορίζεται από τον ιατρό η μέγιστη ένταση του προγράμματος άσκησης.

Η καθημερινή βάδιση με μέτρια ένταση επί μισή ώρα ημερησίως είναι πρόγραμμα άσκησης κατάλληλο σχεδόν για όλα τα άτομα με ποικίλες ευεργετικές για τον οργανισμό επιδράσεις.

Για να ξεκουράζεστε επαρκώς από την άσκηση, συνιστάται καλό ανατομικό στρώμα κατά τον ύπνο, το οποίο πρέπει να αλλάζετε ανά εξαετία περίπου (δείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για την ημερομηνία λήξεως).

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital