Ποιες οι καταλληλότερες τροφές για υγιείς αρθρώσεις;

Μια σωστή διατροφή σάς βοηθάει να διατηρήσετε την υγεία των οστών και των αρθρώσεών σας.

Μια αντιφλεγμονώδης διατροφή είναι η ιδανική επιλογή, υποστηρίζει η αθλητική διατροφολόγος Νάνσι Κλαρκ.

«Θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο που θα τρώμε πιο φυσικά, τρόφιμα που είναι πιο κοντά στη γη και λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τα τηγανητά και επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς και τα τρανς λιπαρά που αυξάνουν τη φλεγμονή» υποστηρίζει η Κλαρκ.

Δείτε επίσης : Ποια είναι τα λιπαρά που βλάπτουν τις αρθρώσεις σας – Με τι να τα αντικαταστήσετε

Ποια τρόφιμα είναι λοιπόν κατάλληλα για την υγεία των αρθρώσεων;

solomos
Ο σολομός έχει ασβέστιο και βιταμίνη D και βοηθά τα οστά σας να παραμείνουν δυνατά και υγιή. Ο σολομός είναι επίσης πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην αποφυγή της φλεγμονής.
Ποιες οι καταλληλότερες τροφές για υγιείς αρθρώσεις; 1
Οι κόκκινες πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα σας να παράγει περισσότερο κολλαγόνο, το οποίο είναι μέρος του ίδιου του χόνδρου, των τενόντων και των συνδέσμων, έτσι ώστε οι αρθρώσεις να είναι πιο ανθεκτικές.
Ποιες οι καταλληλότερες τροφές για υγιείς αρθρώσεις; 2
Ο κουρκουμάς είναι πλούσιος σε κουρκουμίνη, η οποία διαπιστώθηκε μετά από μελέτες ότι ανακουφίζει από τους πόνους στα γόνατα.
Ποιες οι καταλληλότερες τροφές για υγιείς αρθρώσεις; 3
Η βρόμη βοηθά στην ενίσχυση των οστών και των μυών, δυναμώνοντας τις αρθρώσεις.
Ποιες οι καταλληλότερες τροφές για υγιείς αρθρώσεις; 4
Τα κεράσια παίρνουν το πορφυρό χρώμα τους από φυτικές ουσίες που ονομάζονται ανθοκυάνες. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα φρέσκα κεράσια και ο χυμός κερασιού είναι δυνατό να περιορίσουν τη φλεγμονή στις αρθρώσεις.

Πηγή

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »