PMA Hellas (Νέα Φιλαδέλφεια)

Η Ακαδημία Εξελιγμένων Μαχητικών Τεχνών (PMA Hellas) ιδρύθηκε το 2010 στην Αθήνα, ως το πρώτο επίσημο παράρτημα της Progressive Martial Arts Academy που εδρεύει στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. Ο ελληνικής καταγωγής εκπαιδευτής και ιδρυτής της PMA, Sifu Nick Sacoulas, ανέθεσε στους μαθητές του Άρη Αδαμόπουλο και Δημήτρη Τσατσάνη ν’ αναλάβουν – υπό την καθοδήγησή του – τη δημιουργία, λειτουργία και επίσημη εκπροσώπηση της PMA στην Ελλάδα.

Η PMA από το 1995 που ιδρύθηκε, αποτελεί μια πρωτοπόρο σχολή πολεμικών τεχνών, διαρκώς εξελισσόμενη, τόσο σε επίπεδο διδακτικής ύλης, όσο και σε επίπεδο μεθόδων διδασκαλίας, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τρόπου λειτουργίας γενικότερα. Είναι από τις πλέον αναγνωρισμένες ακαδημίες μαχητικών τεχνών της Αμερικής, κερδίζοντας ιδιαίτερα τιμητικές διακρίσεις, όπως το βραβείο της κορυφαίας σχολής πολεμικών τεχνών στον κόσμο για το έτος 2009.

Όποιοι κι αν είναι οι προσωπικοί σας στόχοι μέσω της ενασχόλησής σας με τις πολεμικές τέχνες, στην Ακαδημία Εξελιγμένων Μαχητικών Τεχνών (PMA Hellas) σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να τους επιτύχετε.

Ανεξάρτητα από το αν οι στόχοι αυτοί αφορούν στην αποτελεσματική αυτοάμυνα, τη συμμετοχή σε μαχητικά αγωνίσματα, τη βελτίωση των αθλητικών σας ιδιοτήτων, ή απλώς τη διατήρηση σε φόρμα, άντρες, γυναίκες και παιδιά, μπορούν όλοι να επωφεληθούν από τα εξειδικευμένα ομαδικά και ατομικά προγράμματα της PMA Hellas.

Η Ακαδημία PMA Hellas προσφέρει σύγχρονο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε μεικτές πολεμικές τέχνες, για άντρες, γυναίκες και παιδιά, το οποίο βασίζεται στη φιλοσοφία και τις αρχές του Jeet Kune Do, συνδυάζοντας τα μαχητικά πεδία: KickboxingTrapping Grappling. Επίσης, προσφέρεται εκπαίδευση στην τέχνη του Filipino Kali, όπου αναπτύσσονται δεξιότητες άοπλης και ένοπλης μάχης ταυτόχρονα.

Εκτός από την εκπαίδευση σε πολεμικές τέχνες, στην Ακαδημία PMA Hellas οι μαθητές επιμορφώνονται διαρκώς σε θέματα πρακτικής και αποτελεσματικής αυτοάμυνας, που σχετίζονται με το σύγχρονο αστικό περιβάλλον.

Επιπλέον, προσφέρονται ολοκληρωμένα προγράμματα εκγύμνασης Personal Training σε Kettlebells και TRX.

Εκπαίδευση

Σε αντίθεση με τα περισσότερα συστήματα «ρεαλιστικής» αυτοάμυνας, τα οποία περιλαμβάνουν αποκλειστικά την εκμάθηση στείρων και στημένων τεχνικών με προκαθορισμένες κινήσεις, η εκπαίδευση στο πρόγραμμα της Ακαδημίας PMA Hellas είναι προοδευτική και καλύπτει σταδιακά όλους τους απαραίτητους τομείς για τη δημιουργία πραγματικά ολοκληρωμένων μαχητών, τόσο σε άοπλες, όσο και σε ένοπλες συνθήκες μάχης και αυτοάμυνας.

Το πρώτο στάδιο της εκπαίδευσης (πυρήνας) επικεντρώνεται στα βασικά των δυο πιο απαιτητικών μαχητικών πεδίων σχετικά με την ανάπτυξη σωματικών ιδιοτήτων, δηλαδή του Kickboxing και Submission Wrestling/Grappling, ενώ παράλληλα δίνεται έμφαση στη γενικότερη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και μυϊκής ενδυνάμωσης των ασκούμενων.

Κατόπιν, κατά το δεύτερο στάδιο της εκπαίδευσης οι προπονήσεις στα παραπάνω πεδία αποκτούν σταδιακά περισσότερα χαρακτηριστικά πλήρους επαφής (full contact), καθώς εμπλουτίζονται με sparring (προσομοίωση μάχης) ελεγχόμενης έντασης, πιο προχωρημένες τεχνικές, εξειδικευμένες ασκήσεις και πρωτοποριακά γυμνάσματα. Επιπλέον, σε αυτό το στάδιο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει την πρώτη φάση εκπαίδευσης σε JKD Concepts και Filipino Kali, που αφορούν κυρίως στην “κλειστή άοπλη μάχη” και την ένοπλη αυτοάμυνα αντίστοιχα.

Στο τρίτο στάδιο της εκπαίδευσης οι ασκούμενοι, πλέον, αντιλαμβάνονται πλήρως τι ακριβώς σημαίνει ο όρος “μεικτές πολεμικές τέχνες”, καθώς ενθαρρύνεται η ελευθερία της προσωπικής τους έκφρασης σε όλες τις προπονήσεις και αποτελεί την πιο δημιουργική φάση της εκπαίδευσής τους. Σε αυτό το στάδιο το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με προπονήσεις σε ΜΜΑ, ενώ οι ασκούμενοι εισέρχονται στη δεύτερη φάση εκπαίδευσης σε JKD Concepts και Filipino Kali, όπου μαθαίνουν πώς να συνδυάζουν και να αναμιγνύουν αποτελεσματικά όλους τους επιμέρους μαχητικούς τομείς, τόσο σε άοπλη, όσο και σε ένοπλη εκδοχή.

Τέλος, σε πιο προχωρημένο επίπεδο εκπαίδευσης συμπεριλαμβάνονται εξειδικευμένες προπονήσεις σεναρίων και αδρεναλίνης, που στοχεύουν στην ανάπτυξη της εγρήγορσης και ψυχολογικής ετοιμότητας, της ικανότητας επίγνωσης, αξιολόγησης και κατάλληλης διαχείρισης κινδύνων, καθώς και της ικανότητας αυτόματων αντιδράσεων ανάλογα την περίπτωση.

JKD Concepts

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της PMA Hellas σε JKD Concepts περιέχει τα μαχητικά συστήματα: STX Kickboxing, Combat Submission Wrestling και Filipino Kali, στοχεύοντας σε τρεις (3) γενικούς τομείς ανάπτυξης:

Αθλητικών ιδιοτήτων (physical attributes)

  • Για γενική βελτίωση της φυσικής κατάστασης (fitness conditioning)
  • Για ειδική προετοιμασία σε συγκεκριμένο άθλημα (sport specific)
  • Για τελειοποίηση συγκεκριμένης τεχνικής (skill specific)

Μαχητικών δεξιοτήτων (technical skills)

  • Για αγωνίσματα kickboxing, submission wrestling/grappling και ΜΜΑ (competition)
  • Για συστήματα αυτοάμυνας στην άοπλη μάχη (empty hands)
  • Για συστήματα αυτοάμυνας στην ένοπλη μάχη (weapons)

Nοητικών δυνατοτήτων (mental abilities)

  • Για επίγνωση του περιβάλλοντος και αναγνώριση κινδύνων (awareness)
  • Για εγρήγορση σκέψης και αναγνώριση ευκαιριών (alertness)
  • Για άμεση αντίδραση υπό ψυχολογική ένταση και διαχείρηση άγχους (stress management)

H φιλοσοφία της PMA Hellas εστιάζει στη διαρκή πρόοδο και εξέλιξη των ασκούμενων, εμπνέοντας πάντα την πεποίθηση να ζουν στην κορυφή των δυνατοτήτων τους. Μέσω ειδικά σχεδιασμένων προγραμμάτων συνδυαστικής προπόνησης (cross training), στόχος είναι η δημιουργία ολοκληρωμένων μαχητών-αθλητών σε όλους τους επιμέρους τομείς (Όρθια/Εδάφους μάχη – Άοπλη/Ένοπλη αυτοάμυνα).

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

STX Kickboxing
To Kickboxing αποτελεί το πιο δημοφιλή μαχητικό πεδίο στο χώρο των πολεμικών τεχνών. Είτε ως αγώνισμα, είτε ως μορφή αυτοάμυνας περιλαμβάνει διαφόρων ειδών λακτίσματα, χτυπήματα με γροθιές, αγκώνες και γόνατα, που έχουν σκοπό την εξουδετέρωση του αντιπάλου, μέσα κι έξω από το ρινγκ.

Combat Submission Wrestling

Το Submission Grappling ή Submission Wrestling (Πάλη Υποταγής) κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές λόγω της εντυπωσιακής του αποτελεσματικότητας τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε εξωαγωνιστικό περιβάλλον.

Filipino Kali
Το πρόγραμμα των Φιλιππινέζικων Πολεμικών Τεχνών (FMA, ή Filipino Kali) περιλαμβάνει τη χρήση όπλων. Λόγω της ιδιαίτερης τεχνοτροπίας του Kali, μέσω της εκπαίδευσης σε όπλα (κυρίως ραβδί – μαχαίρι) ο ασκούμενος αποκτά ταυτόχρονα εντυπωσιακές δεξιότητες στην άοπλη μάχη.

Jeet Kune Do (για Παιδιά)
Η PMA Hellas προσφέρει ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα για παιδιά από 7 έως 12 ετών και βασίζεται σε STX Kickboxing και Jun Fan Gung Fu, που έχουν τροποποιηθεί κατάλληλα για παιδιά των παραπάνω ηλικιών. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, που έχει στόχο τη σταδιακή ανάπτυξη δεξιοτήτων ολοκληρωμένης αυτοάμυνας, αλλά και τη δημιουργία δυναμικών προσωπικοτήτων που εξελίσσονται σε ώριμους και υπεύθυνους ενήλικες. Μια κοινή παρανόηση είναι ότι τα οφέλη των πολεμικών τεχνών περιορίζονται στον στενό ορίζοντα των δεξιοτήτων αυτοάμυνας. Στην πραγματικότητα, προκύπτουν οφέλη σε πολλαπλά πεδία της ζωής μας, ιδίως εφόσον η εκπαίδευση ξεκινήσει σε μικρή ηλικία.

Personal Training
Η PMA Hellas προσφέρει εξατομικευμένα προγράμματα για όσους επιζητούν την τελειότητα και την ακρίβεια στην προπόνησή τους, με την προσωπική επίβλεψη κατάλληλα καταρτισμένου εκπαιδευτή και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους που αφορούν τον ασκούμενο όπως ηλικία, σωματομετρικά χαρακτηριστικά, ιστορικό υγείας, προπονητική εμπειρία και προσωπικότητα.Γ

Για να δείτε λεπτομέρειες για τα προγράμματα πατήστε εδώ

 

Δείτε το πρόγραμμα της σχολής εδώ

 

Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 4

14341 Νέα Φιλαδέλφεια

Τηλ: +30 (210) 2587055

e-mail: info@pmahellas.com

Site: pmahellas.com

Facebook: pmahellas

 


Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital