Περπάτημα: η πιο σωστή εκγύμναση

Κάντε 10.000 βήματα την ημέρα με τις καλύτερες ασκήσεις για να κάψετε περισσότερες θερμίδες και να έχετε γερή καρδιά.

Πως λειτουργεί αυτό το πρόγραμμα. 

Με το περπάτημα καίμε περίπου 4 θερμίδες το λεπτό, και οι ειδικοί λένε να το προσπαθούμε για να χάσουμε κάποια κιλά και να διατηρήσουμε το σωστό βάρος. Τα άτομα που περπατούν δεν είναι μόνο πιο αδύνατα από αυτούς που δεν σηκώνονται από τον καναπέ. Δεν έχουν και λίπος γύρω από τις κοιλιές τους. Οποιαδήποτε βόλτα μπορεί να λιώσει περισσότερες θερμίδες και να δυναμώσει τους μυς, λένε οι ειδικοί. Κάντε οτιδήποτε σας αρέσει οπουδήποτε. Αναμείξτε ασκήσεις για να γυμνάζεστε 150 λεπτά την εβδομάδα και να αποκτήσετε καλή φυσική κατάσταση και όμορφο γυμνασμένο σώμα.

Περπατήστε 15 λεπτά στο μεσημεριανό σας διάλειμμα.

Καίγοντας περίπου 50 επιπλέον θερμίδες την ημέρα το μεσημέρι, θα σας βοηθήσει πολύ να μην πάρετε βάρος. Επίσης αντίθετα με σκληρή άσκηση, το περπάτημα δεν θα σας βάλει σε πειρασμό να φάτε κάποιο σνακ στην επιστροφή σας.
Διαλέξτε ένα σημείο για το μεσημεριανό σας που να απέχει περίπου οκτώ με δέκα λεπτά περπάτημα από την εργασία σας. Περπατήστε γρήγορα χωρίς να σταματήσετε. Ακόμη και αν συναντήσετε ένα κόκκινο φανάρι στρίψτε και συνεχίστε, αγοράστε το γεύμα σας και φύγετε. Κάντε το αυτό καθημερινά και θα έχετε καταφέρει να γυμνάζεστε 45 λεπτά με μία ώρα χωρίς καν να το προσπαθήσετε. Αν θέλετε να δυναμώσετε τους γλουτούς σας, σφίξτε τους γερά όταν περπατάτε.

40 λεπτά περπάτημα εναντίον του άγχους. 

Μία πολύ καλή τακτική για να καθαρίζει το μυαλό μας είναι να βάζουμε απλά το ένα πόδι μπροστά στο άλλο. Δηλαδή να περπατάμε. Ακόμη και μία βόλτα 10 λεπτών διευκολύνει το άγχος και βελτιώνει τη διάθεση. Για να πάψει το μυαλό να τρέχει στις δυσκολίες και τα προβλήματα, απλά περπατάτε λέγοντας ένα δύο! Προσπαθήστε να κρατήσετε ένα γρήγορο ρυθμό, χωρίς να σκέπτεστε κάτι άλλο παρά μόνο τα βήματά σας.

30 λεπτά περπάτημα, δυνατοί γλουτοί.

Δεν χρειάζεται να τρέχουμε πολύ γρήγορα ή να ανεβοκατεβαίνουμε λόφους για να αδυνατήσουμε. Περπατάμε όλη την ημέρα στις μύτες των ποδιών μας, ειδικά με τις ψηλοτάκουνες γόβες μας,  λένε οι ειδικοί, αφήνουμε όμως μεγάλη ομάδων μυών, όπως τους γλουτούς μας χωρίς άσκηση. Όταν κάνουμε όμως μεγάλα βήματα αναγκάζουμε τους οπίσθιους μηριαίους μυς και τους γλουτούς μας να εργάζονται σκληρότερα. Περπατήστε κανονικά ένα λεπτό και μετά με μεγάλα βήματα άλλο ένα λεπτό.

20 με 40 λεπτά καίμε περισσότερες θερμίδες.

Για να διπλασιάσετε τις θερμίδες που θα κάψετε προσπαθήστε να κάνετε:

5 λεπτά προθέρμανση με ήρεμο βάδισμα

5 με 10 λεπτά  κάντε τον επόμενο κύκλο 5 φορές:

Περπατήστε πολύ γρήγορα για 20 δεύτερα. Τρέξτε για 20 δεύτερα επιταχύνετε για 20 δεύτερα.

10 με 12 λεπτά περπατήστε γρήγορα, 12 με 17 λεπτά συνεχίστε με περπάτημα- τρέξιμο- επιτάχυνση και 17 με 20 λεπτά περπατήστε γρήγορα.

Αν έχετε καιρό, κάντε αυτόν τον κύκλο για 40 λεπτά.

Άσκηση στο διάδρομο

Ο συνδυασμός της κλίσης του διαδρόμου και της ταχύτητας είναι ο ιδανικότερος για καλύτερα αποτελέσματα. Αρχίστε ήρεμα και φτάστε όσο πιο δυνατά μπορείτε.
Τόνωση για όλο το σώμα είναι χωρίς αμφιβολία και το Pilates. Στοχεύει στους γλουτούς, τους μηρούς, τους ώμους, την πλάτη και τους κοιλιακούς με την ενδυνάμωση του «πυρήνα».

Έτσι λοιπόν συνδυάζοντας το περπάτημα με την άσκηση στο διάδρομο και το pilates, κατορθώνουμε να αποκτήσουμε το σώμα, την υγεία και την φυσική κατάσταση που όλοι ονειρευόμαστε. Θέλει απλά προσπάθεια και επιμονή, μαζί με ισορροπημένη διατροφή.

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital