Οι καλύτερες τροφές για τους κοιλιακούς

trofes koiliakoi

Η εντατική άσκηση σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή μπορεί να σας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα στους κοιλιακούς σας. Δείτε ποιες τροφές πρέπει να προσθέσετε στην καθημερινότητά σας για ενδυνάμωση των κοιλιακών.

Σύμφωνα με έρευνες δεν μπορείτε να εντοπίσετε τη μείωση του λίπους στην κοιλιά, κάτι που σημαίνει ότι οι αλλαγές στη δίαιτά σας σε συνδυασμό με την αερόβια άσκηση είναι αναγκαίες για τους άντρες που έχουν περιττά κιλά στην περιοχή της κοιλιάς και θέλουν να χάσουν βάρος. Μόλις φύγουν τα περιττά κιλά, οι ασκήσεις κορμού όπως τα ροκανίσματα μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση των κοιλιακών μυών. Ωστόσο οι τροφές που καταναλώνετε παίζουν ρόλο στην απώλεια βάρους και στην ανάπτυξη των κοιλιακών μυών. Έτσι, υπάρχουν κάποιες υγιεινές τροφές για τους άνδρες που ψάχνουν επίπεδη κοιλιά και γυμνασμένους κοιλιακούς.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι μία εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και βιταμίνης Ε, καθώς και μαγνησίου, που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να παράξει ενέργεια, να δημιουργήσει και να διατηρήσει μυικό ιστό και να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σύμφωνα με τον David Katz, M.D., καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Yale. Τα αμύγδαλα επίσης έχουν την ικανότητα να μειώσουν το ποσοστό του λίπους που απορροφά το σώμα σας όταν τρώτε λόγω της κυτταρικής τους δομής. Γεγονός που κάνει τα αμύγδαλα πιο «φτωχά», κατώτερης θερμιδικής αξίας από άλλους ξηρούς καρπούς που μπορείτε να φάτε. Ημερησίως μπορείτε να φάτε περίπου 23 αμύγδαλα, τα οποία σας προσφέρουν περίπου 160 θερμίδες για να διατηρήσετε επίπεδη κοιλιά και δυνατούς κοιλιακούς μύες.

Ολόκληρα αυγά

Τα ολόκληρα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη. καθώς περιέχουν 7g / καθένα σύμφωνα με το Stronglifts.com. Τα ολόκληρα αυγά περιέχουν επίσης βιταμίνη Α και Ε, καθώς και χοληστερόλη, που μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση παραγωγής τεστοστερόνης που συχνά οδηγεί σε μεγαλύτερη μυική μάζα σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων και των κοιλιακών. Ενώ η χοληστερόλη ανησυχεί τους περισσότερους, το Stronglifts.com συνιστά μείωση του συνολικούς λίπους του σώματος αντί αποφυγή των κρόκων από τα αυγά.

Δείτε επίσης : 8 κλειδιά για πιο αποτελεσματική προπόνηση κοιλιακών

Μούρα

Τα μούρα όπως οι φράουλες, τα blueberries, τα raspberries και τα φραγκοστάφυλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στη μείωση χρόνιων παθήσεων όπως ο καρκίνος σύμφωνα με έρευνες. Τα μούρα μπορούν επίσης να βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε τις cardio και τις προπονήσεις κοιλιακών βελτιώνοντας τη ροή του αίματος που επιτρέπει στους μύες σας να συστέλλονται πιο αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος των προπονήσεων. Ημερησίως μπορείτε να καταναλώσετε τουλάχιστον μισό φλιτζάνι με μούρα της επιλογής σας. Τέλος, τα μούρα είναι επίσης χαμηλά σε λιπαρά, ενώ η μισή κούπα έχει συνολικά μόνο 30 θερμίδες.

Σολομός

Ο σολομός είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη και Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην απώλεια βάρους κάνοντας το μεταβολισμό σας πιο αποτελεσματικό. Ο σολομός μπορεί επίσης να εμποδίσει τη λιγούρα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό όταν προσπαθείτε να «κάψετε» το λίπος και να «χτίσετε» τους κοιλιακούς μύες. Δύο μερίδες σολομού την εβδομάδα είναι ιδανικές γι’ αυτό το σκοπό.

Πηγή : livestrong.com

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »