Οι ασκήσεις που θα σου δώσουν πόδια… ποδοσφαιριστή

Ενενήντα λεπτά πάνω στο χορτάρι μοιάζουν με εφιάλτη για τα πόδια κάθε κατηγορίας ποδοσφαιριστή (και ιδίως για σένα, που μπορεί να έχεις πιει και μερικά ποτά το προηγούμενο βράδυ): γόνατα που λυγίζουν, αστράγαλοι που υποφέρουν, μηροί και γάμπες άκαμπτοι από το γαλακτικό οξύ και μέση που να μην μπορεί να στρίψει ούτε… επιτόπου.

Αν θέλεις να παίζεις μπάλα σαν επαγγελματίας, εδώ θα βρεις τα μυστικά.

Χωρίς ούτε ένα πρόσθετο βάρος, παρά μόνο αυτό του ίδιου του σώματός σου, μπορείς να χτίσεις το πιο δυνατό μυϊκό σύστημα για τα κάτω άκρα (ξεκινώντας από τους κοιλιακούς και τη μέση φτάνοντας έως το «μύτο»), να κάψεις πολύ λίπος, να αποκτήσεις μεγαλύτερη αντοχή σε πνευμόνια και καρδιά και να βελτιώσεις τη συνολική φυσική σου κατάσταση. Ένας συνδυασμός ασκήσεων όπως τα επιτόπια σπριντ, τα εκρηκτικά άλματα, τα burpees και η αναρρίχηση σε ένα μηχάνημα Versaclimber αποτελούν το Άγιο Δισκοπότηρο κάθε επίδοξου νέου Μessi.

Ξεκίνα…

Επιτόπια σπριντ

> 30 δευτερόλεπτα σε πλήρη ταχύτητα, 30 δευτερόλεπτα ξεκούραση, επί 3 σετ.

Σήκωνε τα γόνατα όσο ψηλότερα γίνεται διασφαλίζοντας επαρκή ισορροπία από τον πυρήνα του κορμού σου. Η αυξητική ορμόνη που παράγεται εκτελώντας αυτή την άσκηση, είναι ικανή να καίει λίπος ακόμη και 24 ώρες μετά.

Εκρηκτικά άλματα από ημικάθισμα

> 30 δευτερόλεπτα σε πλήρη ταχύτητα, 30 δευτερόλεπτα ξεκούραση, επί 3 σετ.

Αυτή η πλειομετρική άσκηση χτίζει μέρα με τη μέρα όλο και πιο ογκώδεις μηρούς, όλο και πιο ενισχυμένα κάτω άκρα. Σε κάθε εκτίναξη -έπειτα από κάθισμα του κορμού με λυγισμένα γόνατα στις 90ο– διατήρησε την κοιλιά σφιχτή και ώθησε το σώμα με τις μύτες των ποδιών σου.

Burpees

> Ξεκίνα από 25 επαναλήψεις και φτάσε σταδιακά μέχρι τις 100.

Πρόκειται για την άσκηση-κλειδί, που επενεργεί σε κάθε μυϊκή ομάδα του συνόλου του σώματος και, κυρίως των κάτω άκρων. Είναι εξαντλητική, αλλά απίστευτα ευεργετική για όποιον άντρα θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με τη μπάλα, ανεξαρτήτως θέσης στο γήπεδο (από τερματοφύλακα μέχρι φουνταριστό).

Versaclimber

> 30 δευτερόλεπτα σε πλήρη ταχύτητα, 30 δευτερόλεπτα ξεκούραση, επί 3 σετ.

Οι περισσότεροι νομίζουν πως η αναρρίχηση είναι μια άσκηση που δουλεύει τους μηρούς, όμως η αλήθεια είναι ότι περισσότερο επωφελούνται οι κοιλιακοί και οι γλουτιαίοι μύες -χωρίς αυτούς τους μυς δυναμωμένους, όχι μόνο περίτεχνες ντρίπλες ή δυναμικά τζαρτζαρίσματα δεν μπορείς να καταφέρεις, αλλά ούτε ένα κόρνερ της προκοπής δεν μπορείς να εκτελέσεις. Παράλληλα, στο Versaclimber τονώνεις εντυπωσιακά την αερόβια αντοχή σου και ταυτόχρονα διατηρείς κορυφαία νευρομυϊκή συναρμογή στα κάτω άκρα.

Πηγή: gr.askmen.com

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »