Οι 16 τύποι ανθρώπων που θα συναντήσεις στο γυμναστήριο

Το γυμναστήριο είναι ένας από τους χώρους που θα συναντήσεις διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικές προσωπικότητες. Και αυτό είναι φανταστικό, γιατί σημαίνει ότι η υγεία και η ευεξία αποκτά συνεχώς περισσότερους fans. Τι συμβαίνει, όμως, αν συναντήσεις 16 διαφορετικά στιλ ανθρώπων στο γυμναστήριο;

Ανεξαρτήτως συμπεριφοράς και οι 16 που θα δεις παρακάτω, έχουν ένα κοινό : Τη βελτίωση της φυσικής και ψυχικής τους υγείας.

1. Ο τύπος που στέλνει πιο γρήγορα από τη σκιά του

Πρόκειται για κάποιον/α που στέλνει μηνύματα, ακούει μουσική, «χαζεύει» στα social media και κλπ και όλα αυτά τα κάνει προτού τελειώσεις το σετ των κοιλιακών σου.

Οι 16 τύποι ανθρώπων που θα συναντήσεις στο γυμναστήριο 1

2. Ο… selfie-maniac

Αυτός εδώ ειδικεύεται στις εκατοντάδες selfie μέσα από τα βάρη και τα άλλα μηχανήματα, ενώ δυνατό του σημείο είναι τα motivational hashtags.

Οι 16 τύποι ανθρώπων που θα συναντήσεις στο γυμναστήριο 2

3. Η γυναίκα που κάνει βάρη

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ολοένα και περισσότερες γυναίκες να κάνουν βάρη. Είναι ένα trend, το οποίο ελπίζουμε να συνεχιστεί. Αφενός γιατί τονώνει την αυτοπεποίθηση των γυναικών και αφετέρου γιατί πρόκειται για έναν ευεργετικό τρόπο εκγύμνασης.

Οι 16 τύποι ανθρώπων που θα συναντήσεις στο γυμναστήριο 3

4. Ο «φωνακλάς»

Όσο περισσότερο φωνάζεις, τόσα περισσότερα βάρη σηκώνεις, λέει ένας αστικός μύθος. Πρόκειται για τους τύπους που δεν περνούν σίγουρα απαρατήρητοι.

Οι 16 τύποι ανθρώπων που θα συναντήσεις στο γυμναστήριο 4

5. Ο «στον κόσμο του»

Βάζουν τα ακουστικά και ο υπόλοιπος κόσμος σταματά να υφίσταται. Η μουσική είναι ο μόνος τους φίλος και ο μόνος τρόπος να αντλούν δύναμη για τα επόμενα σετ.

Οι 16 τύποι ανθρώπων που θα συναντήσεις στο γυμναστήριο 5

6. Το ζευγάρι

Ναι μεν είναι δύο άτομα, αλλά πράττουν και λειτουργούν σαν ένα. Έχουν θέσει κοινούς στόχους και ο ένας βοηθαέι τον άλλο να ανταπεξέλθει.

Οι 16 τύποι ανθρώπων που θα συναντήσεις στο γυμναστήριο 6

7. Ο Bodybuilder

Βλέπει το γυμναστήριο σαν ναό και παίρνει πολύ σοβαρά τη διατροφή και την εκγύμνασή του. Συνήθως θα τον δεις με ένα παγούρι στο χέρι και εφαρμοστά μπλουζάκια που θα αναδεικνύουν τον όγκο του, ενώ στα διαλείμματα είναι πολύ πιθανό να τον βρεις μπροστά από έναν καθρέπτη.

Οι 16 τύποι ανθρώπων που θα συναντήσεις στο γυμναστήριο 7

8. Η… βασίλισσα

Δεν πάει στο γυμναστήριο ποτέ απεριποίητη και δίχως make up. Παρόλ’ αυτά κι αυτή πηγαίνει στο γυμναστήριο για έναν σκοπό, οπότε καλό θα είναι να μην την διακόψεις από τη γυμναστική της.

Οι 16 τύποι ανθρώπων που θα συναντήσεις στο γυμναστήριο 8

9. Το team

Συνήθως πρόκειται για παρέα 3-5 ατόμων που πηγαίνει στο γυμναστήριο τις ίδιες ώρες και συνήθως παρκάρουν στο ίδιο σημείο τα αυτοκίνητά τους. Σπουδάζουν και αθλούνται μαζί και γενικώς τα κάνουν όλα σαν team.

Οι 16 τύποι ανθρώπων που θα συναντήσεις στο γυμναστήριο 9

10. Ο απομονωμένος

Θα τον βρεις λίγο πιο πέρα από τη μάζα. Αυτό γίνεται συνήθως επειδή έχει ξεχάσει τη φόρμα σπίτι και πήγε στο γυμναστήριο με το τζιν ή επειδή είναι λίγο ατσούμπαλος. Όπως και να έχει, τίποτα δεν τον σταματάει από τους στόχους του.

Οι 16 τύποι ανθρώπων που θα συναντήσεις στο γυμναστήριο 10

11. Ο παρατηρητής

Με τόσο κόσμο στα γυμναστήρια, το γυμναστήριο τείνει να γίνει μία καφετέρια σε πολυσύχναστο δρόμο. Το ιδάνικο σημείο για να δεις (και να σε δουν). Μπορεί να έχει ένα ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, αλλά μην το παρακάνεις. Γι’ άλλο λόγο βρίσκεσαι εδώ.

Οι 16 τύποι ανθρώπων που θα συναντήσεις στο γυμναστήριο 11

12. Ο γοητευτικός

Θα τον δεις να μιλάει με τον υπεύθυνο, τους γυμναστές, ακόμα και τη ρεσεψιόν πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής του. Συστήνεται σε όλους και σίγουρα ούτε εσύ θα αποτελείς εξαίρεση.

Οι 16 τύποι ανθρώπων που θα συναντήσεις στο γυμναστήριο 12

13. Η βασίλισσα του Cardio

Μπορεί να προπονείται για κάποιον αγώνα ή απλά να της αρέσει η διαλειμματική προπόνηση στο ποδήλατο. Θα την βρεις να μετακινείται από τον διάδρομο, στο στατικό ποδήλατο και από εκεί στο ελλειπτικό. Είπαμε, το Cardio είναι η αδυναμία της.

Οι 16 τύποι ανθρώπων που θα συναντήσεις στο γυμναστήριο 13

14. Η γυναικοπαρέα

Πηγαίνουν μαζί στο γυμναστήριο, κάθονται μαζί στα αποδυτήρια και προπονούνται και μαζί. Σχολιάζουν τα fitness trends που βλέπουν στα Social Media και στα περιοδικά, ενώ στη συνέχεια θα τις δεις δίπλα δίπλα στο μάθημα Yoga ή τις Pilates.

Οι 16 τύποι ανθρώπων που θα συναντήσεις στο γυμναστήριο 14

15. Η πιο καλοντυμένη

Από την κορυφή ως τα νύχια θα φοράει την τελευταία λέξη της μόδας στο χώρο του Fitness.

Οι 16 τύποι ανθρώπων που θα συναντήσεις στο γυμναστήριο 15

16. Βίντεο or didn’t happen

Η βιντεοσκόπηση των ασκήσεων στο γυμναστήριο είναι κάτι που έχει ανέβει ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να είναι ενοχλητικό κάποιες φορές, αλλά αν δεν δεις τα λάθη σου πως θα βελτιωθείς;

Οι 16 τύποι ανθρώπων που θα συναντήσεις στο γυμναστήριο 16

Με πληροφορίες από livestrong.com

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »