Να γιατί πρέπει να ξεκινήσετε γυμναστήριο το φθινόπωρο

Το καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος και το φθινόπωρο είναι προ των πυλών. Η αλλαγή της εποχής είναι και μια καλή ευκαιρία για τους περισσότερους να βάλουν τις φόρμες και να ξεκινήσουν την γυμναστική.

Ας δούμε κάποιους από τους λόγους, οι οποίοι μας κάνουν να βλέπουμε το γυμναστήριο με… άλλο μάτι.

Θα είστε χαρούμενοι.
Όταν οι χειμερινοί μήνες είναι τον περισσότερο χρόνο συννεφιασμένοι και μελαγχολικοί, παροτρύνουν τους ανθρώπους να μένουν στο σπίτι, και συναισθηματικές προκλήσεις όπως η κατάθλιψη, το άγχος και η εποχιακή συναισθηματική διαταραχή μπορούν να κάνουν τα κίνητρα για άσκηση ακόμη πιο δύσκολα.

Όμως αν καταφέρετε να κάνετε την αρχή, θα διαπιστώσετε ότι η κίνηση του σώματος προφυλάσσει από την μελαγχολία του χειμώνα και θα αισθανθείτε καλά.

Μία υγιεινή συνήθεια οδηγεί στην επόμενη.
Έχετε σκεφτεί τώρα που αρχίζετε να γυμνάζεστε να ξεκινήσετε μία αποτοξίνωση ή νέο πρόγραμμα διατροφής, μαθαίνοντας και κάποιες φυσικές θεραπείες για την θεραπεία της γρίπης; Όταν αρχίζετε κάτι διαφορετικό υπάρχει συνήθως και κάτι άλλο που εμφανίζεται. Ξεκινώντας με μία υγιεινή συνήθεια, θα βρείτε το κίνητρο για να συνεχίσετε και με μία άλλη.

Είναι καιρός για αποτοξίνωση.
Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και ένα από τα καλύτερα μέσα για αποτοξίνωση είναι ο ιδρώτας.
Το φθινόπωρο επίσης είναι ο ιδανικός χρόνος για την αποτοξίνωση του σώματος, γιατί είναι ήδη εποχιακά σε αρμονία με την ιδέα της απελευθέρωσης των τοξινών και τον καθαρισμό του οργανισμού.
Η άσκηση θα σας βοηθήσει στη διαδικασία αυτή.

Βγείτε έξω όσο μπορείτε.
Ο χειμώνας μπορεί να φέρει πολύ κρύο, χιόνι, μπόρες, με αποτέλεσμα να μην θέλετε ή να μην μπορείτε να βγείτε από το σπίτι. Λοιπόν τώρα περνάτε χρόνο έξω.

Το σώμα θα αντιμετωπίσει καλύτερα τις αλλαγές της θερμοκρασίας όταν προσαρμόζεται σταδιακά. Συγχρόνως θα απολαύσετε τον φθινοπωρινό ήλιο και την ομορφιά της εποχής αυτής, όσο ακόμη κρατάει η καιρός.

Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Η τακτική μέτρια άσκηση έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο σημαίνει ότι θα είναι καλά εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει τις εποχιακές προκλήσεις της υγείας, το κρυολόγημα δηλαδή και τη γρίπη.

Είστε ήδη υπέροχοι.
Το φθινόπωρο είναι η στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι μένουν μόνο λίγοι μήνες μέχρι το τέλος του χρόνου, και κάνουμε μία γρήγορη ανακεφαλαίωση για το τι θέλαμε να επιτύχουμε, τι έχουμε επιτύχει στην πραγματικότητα, και τι μένει να κάνουμε.
Αντί λοιπόν να «δέρνετε» τον εαυτό σας για τα πράγματα που δεν έχετε καταφέρει να κάνετε, κάντε μία λίστα από όλα αυτά που έχετε καταφέρει.
Και τότε δείτε τι δεν έχετε κάνει, αποφασίστε αν ακόμη επιθυμείτε τα ίδια πράγματα ή θα θέλατε κάτι άλλο.

Μην βάζετε στόχους.
Βέβαια αυτό δεν είναι τόσο σωστό, αλλά υπάρχουν πολλοί στόχοι που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να επιτύχουν.
Έτσι αναρωτηθείτε «Γιατί θέλω να πάω στο γυμναστήριο;
Προσπαθήστε να τελειώσετε την πρόταση «Γιατί θέλω να νιώσω…» γιατί εδώ είναι το θέμα.
Ξεκινώντας την άσκησή μας τυπικά έχει να κάνει περισσότερο με κάποιο συναίσθημα και λιγότερο με αυτοσκοπό.

Για παράδειγμα θέλετε να αισθάνεστε όμορφες με το στενό τζιν σας, αν δεν έχετε μία σοβαρή σχέση αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε και ίσως βρείτε και αγάπη.
Έτσι λοιπόν σκεφτείτε γιατί θέλετε να αρχίσετε, ακολουθήστε την καρδιά σας και τρέξτε γι’ αυτό!

Τα γυμναστήρια θα είναι γεμάτα τον Ιανουάριο.
Τα περισσότερα άτομα περιμένουν τον Καινούργιο Χρόνο για να κάνουν την εγγραφή τους. Αποκτήστε το προβάδισμα τώρα και πηγαίνετε πριν σχηματιστούν ουρές σε κάθε μηχάνημα.

Έχετε τη σημερινή ημέρα. Κουνηθείτε.
Σταματήστε να αναβάλλετε τους στόχους σας και τα όνειρά σας για το αύριο όταν έχετε όλη τη δύναμη που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε σήμερα. Το αύριο είναι αβέβαιο. Και η αναβλητικότητα δεν σας οδηγεί πουθενά. Ξεκινήστε.

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE