8 Λόγοι για να εγκαταστήσετε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα

8 πολύ σημαντικοί λόγοι για να έχει ηλιακό θερμοσίφωνα το κάθε σπίτι…

1.Το Πρωτόκολλο του Kyoto.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσκαλεί όλα τα κράτη μέλη της να πάρουν αυστηρά μέτρα για τη μείωση των ρύπων και να πετύχουν τους στόχους που τέθηκαν με το πρωτόκολλο του Kyoto.
2.Ελλάδα η χώρα του ήλιου.
H Ελλάδα, χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια, προσφέρεται για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας. Η μέση ημερήσια ενέργεια που δίνεται από τον ήλιο στην Ελλάδα είναι 4,6
KWh/m². H επιφάνεια των εγκαταστημένων συλλεκτών στη χώρα μας ανέρχεται περίπου σε 2.000.000m². Η τιμή αυτή αποτελείποσοστό 50% περίπου, της επιφάνειας συλλεκτών εγκατεστημένων σε ολόκληρη την Ευρώπη.Ας εκμεταλλευτούμε την υψηλότερη μέση ηλιακή ακτινοβολία όλης της Ευρώπης.

3.Μείωση των οικογενειακών δαπανών.
Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να καλύψει το 70% των ενεργειακών απαιτήσεων μιας οικογένειας σε ζεστό νερό.Αυτό μεταφράζεται σε περιορισμό της οικογενειακής δαπάνης για ηλεκτρικό ρεύμα.
Υπάρχει πάντα άφθονο ζεστό νερό στο σπίτι και το κόστος συντήρησης και λειτουργίας ενός ηλιακού θερμοσίφωνα είναι σχεδόν μηδενικό.Για τον απλό καταναλωτή, ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι η πιο απλή και συμφέρουσα λύση για να περικόψει τους λογαριασμούς ρεύματος. Το μέσο ετήσιο κέρδος του μπορεί να φτάσει έως 100 ευρώ περίπου.

4.Λέμε ΟΧΙ στην καταστροφή του πλανήτη μας.
Αποτρέπεται η κατανάλωση ενέργειας από ορυκτά καύσιμα και κατά συνέπεια οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που προκαλούν τις παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές. Ένα τυπικό θερμοσιφωνικό σύστημα για οικιακή χρήση παράγει στην Ελλάδα ετησίως 840-1.080 κιλοβατόρες και αποσοβεί την έκλυση 925-1.200 κιλώνCO2 το χρόνο, όσο δηλαδή θα απορροφούσε 1,5 στρέμματα δάσους.

5.Τα αποθέματα των ορυκτών καυσίμων εξαντλούνται ενώ η ηλιακή ενέργεια όχι.
Τα αποθέματα των ορυκτών καυσίμων σιγά-σιγά μειώνονται σε αντίθεση με τις τιμές τους που
συνεχώς αυξάνονται

6.Η ηλιακή ενέργεια είναι καθαρή, ανεξάντλητη, ήπια και ανανεώσιμη.

Η ηλιακή ακτινοβολία δεν ελέγχεται από κανέναν και αποτελεί έναν ανεξάντλητο εγχώριο ενεργειακό πόρο, που

παρέχει ανεξαρτησία,προβλεψιμότητα και ασφάλεια στην ενεργειακή τροφοδοσία.

7.Εξοικονόμηση ενέργειας.
Για την Ελλάδα, η εξοικονόμηση που ήδη συντελείται είναι πολύ σημαντική. Οι εγκατεστημένοι ηλιακοί θερμοσίφωνες εξοικονομούν ήδη 1,1 δισεκατομμύρια κιλοβατόρες το χρόνο, όση ενέργεια παράγει δηλαδή ένας συμβατικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής, ισχύος 200 μεγαβάτ. Χωρίς τους ηλιακούς θερμοσίφωνες θα υπήρχε ένα σημαντικό έλλειμμα ισχύος, ιδιαίτερα στα απομονωμένα ηλεκτρικά δίκτυα των νησιών που θα αντιμετώπιζαν έτσι συχνές διακοπές ρεύματος, ιδίως κατά την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο.

8.Αξιοπιστία-Αποκέντρωση-Αυτονομία-Ανάπτυξη.
Είναι μια καθ’ όλα ώριμη και δοκιμασμένη τεχνολογία.
Η θερμική ενέργεια παράγεται στα σημεία ζήτησής της. Αποφεύγονται έτσι οι τεράστιες απώλειες
μεταφοράς ενέργειας μέσω του ηλεκτρικού δικτύου (που στην Ελλάδα φτάνουν κατά μέσο όρο το
12%).

Αποτρέπονται οι τεράστιες δαπάνες για εισαγωγή ενέργειας και η ανασφάλεια λόγω εξάρτησης από εισαγόμενους ενεργειακούς πόρους, το 70% των ενεργειακών πόρων που καταναλώνει, τη στιγμή που ο ήλιος είναι δωρεάν και υπάρχει παντού.
Η ενίσχυση της εγχώριας αγοράς θα αυξήσει την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ανταγωνιστικότερο περιβάλλον των εξαγωγών.

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE