4 εύκολες λύσεις για να έχουμε ενέργεια όλη μέρα!

Οι περισσότεροι από εμάς βιώνουμε καθημερινά το στρες από τους ρυθμούς της ημέρας. Η ζωή μας παρουσιάζεται σαν ένα συνεχές άγχος με φράσεις που λέμε όλοι μας όπως: “θα προλάβω να φτάσω στη δουλειά;“, “κόλλησα στη κίνηση“, “τι θα μαγειρέψω σήμερα;“, “πρέπει να τακτοποιήσω το σπίτι” κ.τ.λ.

Καθώς η ζωή μας γίνεται όλο και πιο έντονη, η κόπωση μας επηρεάζει και μας καταβάλλει περισσότερο από ποτέ.

Πως μπορούμε όμως να ανατρέψουμε τη κατάσταση, να απαλλαγούμε από το στρες και να δώσουμε ενέργεια στον οργανισμό μας;

 

Μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να εντάξουμε στη καθημερινότητά μας 4 εύκολους τρόπους για να ενισχύσουμε τα επίπεδα της ενέργειάς μας:

●   Πιείτε πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι, είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία μας. Επιστημονικές έρευνες αναφέρουν τις ευεργετικές επιδράσεις του στην πρόληψη του καρκίνου, στην καλή υγεία του συκωτιού, στα καρδιαγγειακά νοσήματα, καθώς και στον έλεγχο της χοληστερίνης. Αντικαταστήστε τον μεσημεριανό σας καφέ πίνοντας πράσινο τσάι.

alt

Ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι έχει λιγότερη καφεΐνη από ότι έχει ο καφές, περιέχει επίσης ένα φυσικό τονωτικό που ονομάζεται θεοφυλλίνη που διώχνει την νευρικότητα και φέρνει ενέργεια. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες). Οι πολυφαινόλες που υπάρχουν στο πράσινο τσάι βελτιώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, βοηθούν στην αντιγήρανση, μειώνουν τις εξάρσεις αλλεργιών, ενώ οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες, μας προστατεύουν από τη γρίπη, το κρύωμα και τις ιώσεις.

●   Κάντε γιόγκα

Η γιόγκα δεν είναι γυμναστική, μπορεί όμως να δυναμώσει το σώμα μας, να φέρει ηρεμία στο νου μας, είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, για όλους τους ανθρώπους, ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν γυμναστεί ποτέ. Αν δεν γνωρίζετε πως γίνεται η γιόγκα, μπορείτε να αγοράσετε DVD με ασκήσεις για αρχάριους που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

alt

Η γιόγκα θα χαλαρώσει το μυαλό σας, θα αυξήσει την ενέργεια, θα βελτιώσει την ικανότητά σας να αντιμετωπίσετε το στρες και θα αυξήσει τα επίπεδα συγκέντρωσης και γνώσης.

●   Ώρα για ήλιο

Η έλλειψη της βιταμίνης D μπορεί να σας κάνει κουρασμένους, αδύναμους και καταθλιπτικούς. Τα υπέρβαρα άτομα και τα άτομα με σκούρο δέρμα που περνούν πολλές ώρες σε κλειστούς χώρους είναι πιο πιθανό να πάσχουν από ανεπάρκεια της βιταμίνης D. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D λαμβάνει σήμερα διαστάσεις επιδημίας.

alt

Παρότι τα περισσότερα τρόφιμα είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη D, οι ειδικοί λένε πως σπανίως μπορεί να προσλάβει κάποιος τις απαιτούμενες ποσότητες μέσω του φαγητού. Εκθέτοντας το σώμα σας στον ήλιο, χωρίς αντηλιακό, για 30 λεπτά 2 φορές την εβδομάδα, θα σας βοηθήσει να αναπληρώσετε τη βιταμίνη D που χρειάζεται το δέρμα σας, αρκεί να αποφύγετε τον ήλιο τις ώρες υψηλής ακτινοβολίας 12:00-15:00. Για να βεβαιωθείτε πως έχετε έλλειψη της βιταμίνης D, αρκεί να κάνετε μια εξέταση αίματος.

●   Επικοινωνήστε με αγαπημένα σας πρόσωπα

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι η επικοινωνία με κάποιον ή με κάποιους που αγαπάμε, διεγείρει τις χημικές ενώσεις του εγκέφαλού μας. Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά την επικοινωνία μας, βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες, αυξάνουν τα επίπεδα της ενέργειάς μας και ενισχύουν τη διάθεσή μας.

alt

Όταν αισθάνεστε αγχωμένοι, κουρασμένοι, ή αδύναμοι, αφιερώστε λίγο χρόνο για να αυξήσετε την ενέργειά σας, επικοινωνώντας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Πηγή: Υγείαonline.gr  

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE