Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής ενός personal trainer

personal trainer 1

Η υγεία και η άθληση στις μέρες μας αποτελεί τη νέα τάση της «μόδας» και τον νέο τρόπο ζωής. Οι άνθρωποι πλέον ξοδεύουν πολλά χρήματα για να έχουν άμεσα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο. Μία ερώτηση που όλοι πρέπει να κάνουν πριν προσλάβουν τον προσωπικό τους γυμναστή είναι αν αξίζει τα χρήματα που θα ξοδέψουν και τι ακριβώς θα τους προσφέρει.

Αν έχετε συγκεκριμένους στόχους που είναι πέραν των δυνατοτήτων σας τότε αξίζει η επένδυση σας. Γενικά στην ζωή υπάρχουν οι ειδικοί του κάθε επαγγέλματος και για κάθε μας κίνηση κάνουμε έρευνα αγοράς.

Το να προσλάβεις έναν personal trainer δεν διαφέρει καθόλου.

Το πρώτο βήμα για να προσλάβεις ένα προσωπικό γυμναστή είναι να διεξάγεις μια έρευνα και να συλλέξεις τις πληροφορίες εκείνες που θα σε κάνουν να εμπιστευτείς τον συγκεκριμένο γυμναστή.

Οι προσωπικοί γυμναστές μπορεί να στοιχίζουν από 25 – 200 ευρώ την ώρα, οπότε δεν πρέπει να παρασύρεστε από την τιμή, αυτό που πρέπει να κοιτάζεται είναι τα προσόντα του γυμναστή. Μην ξεγελιέστε ότι προσλαμβάνοντας τον ακριβότερο είναι αυτόματα και ο καλύτερος.

Ακολουθήστε τα πιο κάτω βήματα και σίγουρα θα ξέρετε ότι τα χρήματα σας δεν πήγαν χαμένα.

Κριτήρια:

Πρέπει να προσλάβετε ένα γυμναστή που να έχει αναγνωρισμένο πτυχίο στην Έργο – φυσιολογία, ή την Κινησιολογία, ή Φυσικής Αγωγής ή Γυμναστικής.
1. NASM: National Academy of Sports Medicine
2. NSCA: National Strength and Conditioning Academy
3. ISSA: International Sports Sciences Association
4. ACSM: American Academy of Sports Medicine
5. GRAFTS: Ελληνική Σχολή η οποία προσφέρει σειρά μαθημάτων για personal training και διδασκαλία ομαδικής εκγύμνασης.
6. ΤΕΦΑΑ: πτυχίο στην «Επιστήμη της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού»

Ζητείστε να δείτε τα πτυχία ή τα προσόντα που επικαλείται ότι έχει, ακόμα και για παρεμφερή ενότητες με την γυμναστική όπως Διατροφή, Πιλάτες, Ομαδικά προγράμματα εκγύμνασης, μασάζ, φυσιοθεραπείες κ.α. Πολύ σημαντικό επίσης είναι ο προπονητής σας να κατέχει πρόσφατο δίπλωμα Πρώτων Βοηθειών (CPR certifications).

Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν πολλά προσόντα και διπλώματα στα βιογραφικά τους ή στα διαφημιστικά τους φυλλάδια, χωρίς να τα κατέχουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι το κάνουν όλοι. Αφού δείτε το οποιοδήποτε δίπλωμα βεβαιωθείτε για τον αριθμό εγγραφής. Ο αριθμός αυτός μπορεί να ελεγχθεί περαιτέρω, αν το επιθυμείτε υπάρχουν τα αρμόδια τμήματα κρατικά και μη που μπορούν να ελέγξουν την αυθεντικότητα των πτυχίων ή διπλωμάτων.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να ζητήσετε από τον γυμναστή σας είναι πόσο συχνά παρακολουθεί σεμινάρια για τη βελτίωση των γνώσεων στον τομέα του. Επίσης ένα από τα πιο σημαντικά είναι, αν ο γυμναστής σας είναι ασφαλισμένος, σε τυχόν περίπτωση ατυχήματος.

Ο γυμναστής σας θα πρέπει να έχει μια καλή σωματική διάπλαση και καλή φυσική ικανότητα, πρέπει να έχει τη δική του αθλητική προσωπικότητα και στόχους. Ο γυμναστής θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνει πράξη αυτά που κηρύττει και διδάσκει.

Πριν προσλάβετε έναν προσωπικό γυμναστή, μην φοβάστε να πάρετε αναφορές και συστάσεις. Ζητείστε την γνώμη παλιών και νέων πελατών του, για να πάρετε μια αίσθηση για το πώς και αν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας και αν διαθέτει τις αναγκαίες ικανότητες. Επίσης, ελέγξτε αν ο προσωπικός σας γυμναστής γυμνάζει ή προπονεί μόνο έναν ορισμένο τύπο πελατών. Παρατηρήστε αν οι πελάτες του βρίσκονται όλοι στο ίδιο επίπεδο και πιο πρόγραμμα ακολουθά για τους υπόλοιπους. Ρωτήστε πελάτες που είναι ήδη εκεί αν είχαν εξέλιξη και εάν πέτυχαν τους στόχους τους.

personal trainer

Βεβαιωθείτε να ρωτήσετε τον γυμναστή σας εάν χρησιμοποιεί μηχανήματα, ελεύθερα βάρη ή οποιαδήποτε άλλα εξαρτήματα κατά την προσωπική σας εκγύμναση. Σίγουρα δεν θέλετε έναν προπονητή που θα σας μεταφέρει από μηχάνημα σε μηχάνημα για όλη την διάρκεια της προπόνησης σας.

Οι περισσότεροι γυμναστές, συμπεριλαμβανομένου και εμένα προσφέρουμε μία δωρεάν προσωπική συνάντηση για όποιον ενδιαφέρεται με σκοπό να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες μας. Για τους επαγγελματίες γυμναστές αυτή είναι η ευκαιρία να δημιουργήσουν μια μακροπρόθεσμη σχέση με τον πελάτη. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης θα πρέπει να αναζητήσετε, αν ο γυμναστής σας έχει κίνητρα, αν είναι καλός ακροατής, αν είναι επικεντρωμένος 100% σε εσάς και όχι σε οτιδήποτε άλλο, (π.χ. μια όμορφη ξανθιά δίπλα σας). Βεβαιωθείτε ότι είναι κατανοητός και σαφής με τις οδηγίες που σας δίνει, αν είναι επαγγελματίας στο τρόπο που εκτελεί τις κινήσεις του και αναλύει το πρόγραμμά του, και το πιο σημαντικό αν είναι συνεπής στην ώρα του για την προπόνηση σας.

Οι περισσότεροι προσωπικοί γυμναστές προσφέρουν μια ποικιλία από προγράμματα. Μην φοβάστε να ζητήσετε να δείτε και να ζητήσετε λεπτομέρειες σχετικά με οτιδήποτε έχει να κάνει με το πρόγραμμα, π.χ. πόσο κοστίζει, τρόπους πληρωμής, χρονική διάρκεια, συχνότητα, κ.α. Επίσης, ρωτήστε αν αυτά τα πακέτα συνδυάζονται με  συμβουλές διατροφής, και αν ναι βεβαιωθείτε ότι κατέχει τα προσόντα σε αυτό τον τομέα. Επίσης ρωτήστε τον χρόνο που θα χρειαστείτε για να επιτύχετε τους στόχους σας.

Σαν επαγγελματίας προσωπικός γυμναστής, το πρόγραμμά μου είναι πάντα γεμάτο και τα περισσότερα μου ραντεβού είναι συνεχόμενα, γι ‘αυτό ζητώ από τους πελάτες μου να έρχονται 10 λεπτά νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα, να κάνουν το ζέσταμα τους, έτσι ώστε να μην σπαταλούμε από τον χρόνο της προπόνησης. Ο χρόνος σας είναι πολύτιμος και τον πληρώνετε ακριβά. Σε αυτό το είδος των υπηρεσιών πραγματικά προσφέρουμε ένα καλά δομημένο και αποτελεσματικό πρόγραμμα με τα καλύτερα αποτελέσματα! Μια επίσκεψη θα σας λύσει πολλές απορίες.

Πηγή: fit-blaster.com

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »