Κρύο ή ζεστό ντους μετά την γυμναστική;

 Αποκλειστικά για τις γυναίκες της παρέας μας

Απάντησε σε 6 ερωτήσεις, βρες τι τύπο μαλλιών έχεις και κέρδισε εκπτωτικά κουπόνια για το δικό σου Εlvive

Μπες εδώ και σε ένα λεπτό δέχεσαι στο e-mail σου τα κουπόνια σου

aaa

Ας πούμε ότι γυμνάζεσαι καθημερινά, που μάλλον δεν το κάνεις. Πάμε πάλι. Γυμνάζεσαι μερικές φορές την εβδομάδα- και για να ξέρεις η ενδεδειγμένη διάρκεια είναι περίπου 2,5 ώρες εβδομαδιαία- και μετά κάνεις ντους.

Το ερώτημα είναι κρύο ή ζεστό; Ποιο είναι το καλύτερο. Όταν κάνεις γυμναστική η καρδιά σου στέλνει περισσότερο οξυγόνο (μέσω του αίματος) στους μύες σου. Το ζέσταμα που πρέπει να κάνεις αρχικά γίνεται για να προετοιμάσει το σώμα σου για το στρες που θα υποστεί κατά την άσκηση. Είναι σημαντικό κομμάτι. Εξίσου σημαντικό άρα είναι και το μετά την άσκηση. Κάποιες ελαφρές ασκήσεις για να χαλαρώσουν οι μύες ξέρεις ότι είναι ενδεδειγμένες.

Το ντους που έπεται όμως; Αν είναι ζεστό τότε σε χαλαρώνει. Πέραν του ότι ξεπλένεις ιδρώτα και βακτήρια από πάνω σου το ζεστό ντους μετά τη γυμναστική φαίνεται ιδανικό για να χαλαρώσει το σώμα σου.

 

Τι γίνεται όμως αν επιλέξεις κρύο ντους;

Το σώμα σου αντιδρά αλλιώς. Το αίμα κατευθύνεται προς τα εσωτερικά όργανα προκειμένου να τα προφυλάξει από το κρύο. Το δροσερό ντους όσο κι αν δεν το πιστεύεις βοηθά τους μύες σου να επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση πολύ πιο γρήγορα. Αν είχες ψιλοτραυματισμούς κατά τη διάρκεια της άσκησης, η αύξηση της ροής του αίματος προς τους μύες θα σε βοηθήσει να επαναφέρεις την ισορροπία εκεί. Το κρύο ντους θα κάνει τους μύες σου να καταπολεμήσουν πολύ πιο εύκολα εν τη γεννέσει της οποιαδήποτε φλεγμονή έχει παρουσιαστεί. Οπότε αν θες να είσαι σωστός ξέχνα τα καυτά ντους μετά την άθληση.

 

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE