Κολύμπι: 5 πράγματα που μπορεί να σου διδάξει για τη ζωή

Η ζωή είναι σαν την κολύμβηση: τι κάνουμε στα δύσκολα; Κολυμπάμε, κολυμπάμε, που έλεγε και η Ντόρις στο «Ψάχνοντας τον Νέμο».

Αν σκέφτεσαι τί είναι καλύτερο να κάνεις τώρα, πισίνα ή γυμναστήριο σου προτείνουμε την πρώτη. Δεν είναι μόνον το σώμα που θα φτιάξεις, αλλά η κολύμβηση, εκτός από άθλημα, είναι ένας τρόπος για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα. Τη στιγμή που κολυμπάς νιώθεις ελεύθερος ενώ όσο περνάει ο καιρός “κολλάς”. Άσε που το κολύμπι είναι ένα τέλειο μάθημα για τη ζωή σου. Αυτά είναι τα 5 πράγματα που το κολύμπι μπορεί να σου διδάξει για τη ζωή.

1 Πρέπει να δουλέψεις σκληρά για τα πράγματα που θέλεις

Ας υποθέσουμε ότι θέλεις να αποκτήσεις τους τέλειους κοιλιακούς του Φελπς ή να γίνεις ΤΟ δελφίνι. Οτιδήποτε κάνεις, είτε στην πισίνα είτε στη ζωή, δεν έρχεται μαγικά και χωρίς προσπάθεια. Πρέπει να προπονηθείς σκληρά και όσο ταλέντο κι αν έχεις, ποτέ δεν θα πετύχεις τον στόχο σου χωρίς σοβαρή δουλειά (και διατροφή πάντα).

2 Στα δύσκολα κολυμπάμε, κολυμπάμε!

Θα υπάρξουν δύσκολες μέρες και άσχημες στιγμές στη ζωή σου αλλά αν νιώθεις ότι θαλασσοδέρνεσαι το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κολυμπήσεις, ακόμη κι αν νιώθεις ότι βυθίζεσαι πρέπει να κολυμπήσεις για να βγεις στην επιφάνεια. Οπότε, στα δύσκολα κολύμπα. Τόσο απλό. Τόσο αληθινό.

3 Η γνώση είναι δύναμη

Για να χρησιμοποιήσεις την κολύμβηση σαν μέθοδο άσκησης θα πρέπει υποχρεωτικά να περάσεις από τα βασικά στάδια εκμάθησης της τεχνικής. Δεν είναι τίποτα φοβερό, ένα-δύο μήνες προπόνησης στην αρχή. Εάν έχεις τη βάση χτίζεις σωστά, χωρίς βάση είσαι στον αέρα. Η γνώση είναι δύναμη, μην το ξεχνάς.

4 Μαθαίνεις να βουτάς και το κεφάλι

Το να επιπλέεις είναι τόσο απλό, το κάνουν όλοι, ακόμη και οι φελλοί. Το να βουτήξεις όμως το κεφάλι μέσα σημαίνει θάρρος (και καλή αναπνοή). Όταν τα πράγματα ζορίζουν, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μια βαθιά αναπνοή και να βουτήξεις. Μέσω της κολύμβησης μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες της ζωής με διαφορετικό και πιο θετικό τρόπο.

5 Μαθαίνεις να αντέχεις

Το κολύμπι θέλει αντοχές και σίγουρα δεν πρέπει να το αφήσεις να σε εξουθενώσει. Ακόμα και να σε κάνει να σκεφτείς μια δεύτερη και μια τρίτη φορά αν αυτός ο τρόπος άσκησης σου ταιριάζει. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να χτίσεις τις αντοχές σου μέσα στο νερό για να φροντίσεις ώστε να έχεις την κατάλληλη ενέργεια όταν ξεκινάς την προπόνησή σου. Αυτό θέλει πειθαρχία και υπομονή. Και η υπομονή είναι αρετή.

Πηγή: wefit.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »