Κολύμπησε απο τη Florida στην Κούβα η 64χρονη Diana Nyad

Κολύμπησε από την Κούβα στο Key West της Florida

Το όνειρό της ξεκίνησε το 1978, όταν προσπάθησε για πρώτη φορά να καλύψει κολυμπώντας μια απόσταση 170 χιλιόμετρων και το εκπλήρωσε στην πέμπτη προσπάθειά της σε ηλικία 64 ετών.

Η Αμερικανίδα κολυμβήτρια μεγάλων αποστάσεων Diana Nyad κατάφερε σήμερα να διασχίσει κολυμπώντας τα Στενά της Φλόριντας από την Κούβα στο Key West.

Η Diana κολύμπησε για 52 ώρες και 54 λεπτά για να καλύψει την απόσταση 170 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την ομάδα της, η 64χρονη πέτυχε ρεκόρ στην κατηγορία της κολύμβησης μεγαλύτερης απόστασης στον ωκεανό χωρίς βατραχοπέδιλα και χωρίς προστατευτικό κλουβί για τους καρχαρίες.

«Δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια». είπε η ίδια μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να την επευφημήσει.

Σημειώνεται πως το Σάββατο, πριν ξεκινήσει το ταξίδι της, η Diana είχε δηλώσει ότι αυτή θα ήταν η τελευταία της προσπάθεια.

Κολύμπησε απο τη Florida στην Κούβα η 64χρονη Diana Nyad 1Κολύμπησε απο τη Florida στην Κούβα η 64χρονη Diana Nyad 2Κολύμπησε απο τη Florida στην Κούβα η 64χρονη Diana Nyad 3

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE