Φτιάξε τέλειους κοιλιακούς με 15 λεπτά τη μέρα!

Μια συνηθισμένη παρεξήγηση είναι ότι το μυστικό για να φτιάξεις τέλειους κοιλιακούς είναι να κάνεις χιλιάδες ροκανίσματα και να τους γυμνάζεις σαν τρελός όλη τη μέρα.

Το να φτιάξεις κοιλιακούς σημαίνει να μειώσεις δραστικά το ποσοστό του σωματικού σου λίπους. Σημαίνει να κάψεις το λίπος που κρύβει τους κοιλιακούς σου. Δεν έχει σημασία πόσα ροκανίσματα θα κάνεις, πόσες παραλλαγές σε ασκήσεις θα κάνεις. Φτιάξε τη διατροφή σου, κάνε αερόβια άσκηση, πάρε τους σωστούς λιποδιαλύτες, κάψε το περιττό λίπος και ως δια μαγείας θα εμφανιστούν οι κοιλιακοί σου στον καθρέφτη.

Πως θα μειώσουμε λοιπόν το λίπος. Μαζί με το σωστό συνδυασμό αερόβιας και γυμναστικής με βάρη, θα πρέπει οι τροφές μας να είναι καθαρές και στεγνές. Οι κοιλιακοί έχουν μεγαλύτερη σχέση με τη διατροφή παρά με τη γυμναστική. Αυτό είναι κανόνας. Διάλεξε τον κατάλληλο λιποδιαλύτη ανάμεσα στις χιλιάδες που κυκλοφορούν. Διάλεξε αυτό το προϊόν που θα ταιριάξει με το προφίλ σου, με την υπόλοιπη διατροφή και τις πραγματικές σου ανάγκες. Μην ξεχνάς ότι ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για το ότι δεν φαίνονται καθαρά οι κοιλιακοί σου είναι η συσσώρευση νερών στην περιοχή της κοιλιάς. Η ζώνη εφίδρωσης θα διώξει αρκετά νερά και ένας λιποδιαλύτης που ρυθμίζει την ποσότητα του νερού που συσσωρεύεται στο σώμα είναι μια καλή λύση.

Όταν σιγουρευτούμε ότι όλα αυτά γίνονται σωστά τότε και η εκγύμναση των κοιλιακών θα μπει σε άλλη διάσταση και θα φέρει πραγματικά αποτελέσματα.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι κοιλιακοί είναι μυς, που σημαίνει ότι θα πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε ανάλογα. Δηλαδή να αυξάνουμε κατά καιρούς την αντίσταση και την ένταση προσθέτοντας ένα επιπλέον βάρος, να τους γυμνάζουμε από διαφορετικές γωνίες και να τους ξεκουράζουμε. Οι μεγάλοι μυς φαίνονται πιο εύκολα. Έτσι και οι δυνατοί κοιλιακοί θα φανούν καθαρά πριν στεγνώσουμε εντελώς (κάτι πολύ δύσκολο), ενώ εκτός των άλλων θα μας χαρίσουν σταθερότητα και ασφάλεια.

Δοκιμάστε ένα πρόγραμμα που να αποτελείται από 6 σετ των 15-25 επαναλήψεων σε ροκανίσματα (αν υπάρχει fitness ball ακόμα καλύτερα), 4 σετ των 15 επαναλήψεων στις άρσεις ποδιών και 5΄στροφές του κορμού. Αυτό το πρόγραμμα διαρκεί μόνο 15 λεπτά και αν ακολουθήσουμε τις παραπάνω οδηγίες η επιτυχία είναι σίγουρη.

Πηγή: xtr.gr

 

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE