Καύση λίπους χωρίς απώλεια μυικής μάζας

Είναι δύσκολο να διατηρήσεις την μυική σου μάζα όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος ή σωματικό λίπος μέσω ενός συνδυασμού προπόνησης και μιας χαμηλών θερμίδων διατροφής. Φυσικά και θα θέλεις να δείξεις τα αποτελέσματα της σκληρής σου προσπάθειας αλλά πως θα ελαχιστοποιήσεις την απώλεια της μυικής σου μάζας και να είσαι παράλληλα έτοιμος να δείξεις το six pack;

Μια πρόσφατη έρευνα από την Νέα Ζηλανδία, με υπεύθυνο τον Eric Helmes, έδειξε πως οι αθλητές χάνουν άλιπη μάζα καθώς χάνουν σωματικό λίπος. Στην έρευνα αυτή, αθλητές που κατανάλωσαν 2, 5 με 2,6 gr πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους κάθε μέρα, κατάφεραν να διατηρήσουν την μυική τους μάζα κατά την διάρκεια μιας 6 μηνης περιόδου με περιορισμένη θερμιδική πρόσληψη μαζί με προπόνηση με βάρη. Από την στιγμή που οι απαιτήσεις σε πρωτεΐνη αυξάνονται κατά την διάρκεια μιας περιορισμένης διατροφής, πρέπει να καταναλώνεις τουλάχιστον 1 με 1,5 gr πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους αν θέλεις να χάνεις σωματικό λίπος.

Ποια όμως είναι η καλύτερη στιγμή για να καταναλώνεις πρωτεΐνη; Απλά δεν υπάρχει! Μια άλλη πρόσφατη έρευνα από το Medical Branch στο Galveston, στο University of Texas, έδειξε πως μια 24 ωρών πρωτεινοσύνθεση ήταν μεγαλύτερη όταν η πρωτεΐνη καταναλώθηκε καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας σε σύγκριση με όταν καταναλώθηκε περισσότερο το βράδυ. Σε αυτή την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν υψηλής τεχνολογίας μέθοδος ραδιενεργούς τροχιοδεικτική ουσία για να μετρηθεί η πρωτεινοσύνθεση.

 

 

Πηγές:

1. Sports Nutrition Exercise Metabolism, 24: 127-138, 2014

2. International Journal of Nutrition, 144: 876-880, 2014

 

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital