Κάψε το λίπος και προπονήσου περισσότερο

Δύο πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως θα πρέπει να σκεφτείς να προσθέσεις την αργινίνη (βρίσκεται στο σπανάκι, σουσάμι, γαρίδες, κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, γαλοπούλα, ξηρούς καρπούς και γαλακτοκομικά) στην διατροφή σου.

Η αργινίνη είναι ένα αμινοξύ που προωθεί την καύση λίπους. Μειώνει την πρόσληψη τροφής, αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό και μειώνει την ανάπτυξη του λευκού λιπώδη ιστού.

Ο Jason McKnight και οι συνεργάτες του από το Texas A&M University, σε μια αναφορά κατέληξαν πως τα συμπληρώματα αργινίνης ενεργοποιούν την ανάπτυξη των μιτοχονδρίων (τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας των κυττάρων) και προωθούν την δραστηριοποίηση του καφέ λίπους, ενός υψηλά θερμογενετικού ιστού που καταναλώνει την ενέργεια σαν θερμότητα και δεν την αποθηκεύει σαν λίπος. Τα συμπληρώματα αργινίνης αποτελούν έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να κάψεις το σωματικό λίπος, να αυξήσεις την μυική μάζα και να βελτιώσεις την μεταβολική υγεία.

Η αργινίνη είναι ένα πολύ σημαντικό αμινοξύ που χρησιμοποιείται για την παραγωγή νιτρικών οξειδίων, κρίσιμα στοιχεία για τον έλεγχο της ροής του αίματος. Βρετανοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Exeterέδειξαν πως η πρόσληψη 6 gr L-αργινίνης μείωσε την αρτηριακή πίεση κατά 7% κατά την διάρκεια της άσκησης,αυξάνοντας τα επίπεδα νιτρικών οξειδίων στο αίμα κατά 100% και την ικανότητα της αντοχής κατά 21%. Τα συμπληρώματα αργινίνης αύξησαν τον έλεγχο της ροής του αίματος και μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο συμπλήρωμα για αθλητές αντοχής.

Χρειάζεσαι 3-5 gr αργινίνης, 2-3 φορές την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου μιας δόσης 30-45 λεπτά πριν την προπόνηση ή τον αγώνα.

 

Πηγές:

Amino Acids, 39: 349-357, 2010
Journal Applied Physiology, 109: 1394-1403, 2010

Επιμέλεια και κατασκευή: Runningmagazine

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »