Κάψε περισσότερες θερμίδες με αυτές τις 6 λειτουργικές ασκήσεις

leitourgiki proponisi

Μία λειτουργική προπόνηση θα σας βοηθήσει στην καύση των θερμίδων, αν επικεντρωθείτε όμως περισσότερο στη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων και λιγότερο στα βάρη που θα σηκώσετε ή τις επαναλήψεις που θα κάνετε.

Τι είναι η λειτουργική προπόνηση;

Η λειτουργική προπόνηση έχει τις ρίζες της στην αποκατάσταση τραυματισμών. Η θεραπεία συμπεριλάμβανε ασκήσεις οι οποίες μιμούνταν τις καθημερινές κινήσεις των ασθενών στο σπίτι ή στη δουλειά βοηθώντας τους έτσι, να επιστρέψουν ξανά στην καθημερινή τους ζωή εκτελώντας τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Η λειτουργική προπόνηση ή αλλιώς functional training είναι η γυμναστική που προετοιμάζει το σώμα ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην καθημερινή δραστηριότητά μας, χωρίς τραυματισμούς!

Γυμνάζει όλο το σώμα μας αλλά κυρίως τον πυρήνα του σώματος, δηλαδή τους μυς της κοιλιάς και του κάτω μέρους της πλάτης, τη σταθερότητα του σώματος, καθώς αυξάνει τη δύναμη, την αντοχή και την ευελιξία.

Οι λειτουργικές προπονήσεις συμβάλλουν στη βελτίωση της ισορροπίας, της στάσης, της μυϊκής αντοχής και της ευελιξίας. Κατά τη διάρκεια μιας τυπικής προπόνησης, μπορείς να κάνεις 5-10 διαφορετικές ασκήσεις που συμβάλλουν στη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο οι μύες σου συνεργάζονται ενώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σωματικό σου βάρος, αλτήρες ή άλλο μικροεξοπλισμό αντίστασης για να ενισχύσεις τους μυς σου.

Για πολλούς ασκούμενους, η λειτουργική προπόνηση είναι μια προπόνηση για τους μυς και το μυαλό. Και αυτό επειδή βελτιώνει τον τρόπο που ο εγκέφαλός σου “μιλάει” στους μυς σου, ώστε το σώμα σου να λειτουργεί καλύτερα.

Δείτε επίσης : Ποια τα οφέλη από την λειτουργική προπόνηση

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ενσωματώσεις λειτουργικές ασκήσεις στην προπόνησή σου. Μπορείς να προσθέσεις μερικές ασκήσεις στάσης και ισορροπίας ή μπορείς να συνεργαστείς με το γυμναστή σου και να δημιουργήσετε ένα πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα βελτιώσει το σώμα σου.

6 λειτουργικές ασκήσεις για να κάψεις θερμίδες

1 Dead Bug

Αν είσαι αρχάριος αυτή η άσκηση θα σε βοηθήσει να προετοιμάσεις τους κοιλιακούς σου για πιο δύσκολες ασκήσεις.

2 Πιέσεις ώμους

Αυτή η απλή άσκηση ώμων είναι ιδανική για όσους θέλουν να βελτιώσουν τη στάση του σώματος και να αυξήσουν την ευελιξία στην άνω πλάτη.

3 Σανίδα

Αυτή η άσκηση βελτιώνει τη σταθερότητα του πυρήνα και βοηθά στην καλύτερη στάση του σώματος και το συντονισμό.

4 Στήριξη σε ένα πόδι

Αυτή η βασική άσκηση βοηθά στη βελτίωση της ισορροπίας και της αντοχής του πυρήνα. Καθώς αποκτάς περισσότερο συντονισμό, πρόσθεσε κινήσεις χεριών για να προκαλέσεις τον εαυτό σου.

5 Pistol squat

Αφού εξοικειωθείς με τη στήριξη σε ένα πόδι, μπορείς να προσθέσεις κίνηση κατεβάζοντας το σώμα σου.

6 Προβολές

Οι προβολές είναι πολύ παρεξηγημένες. Είναι εξίσου αναγκαίες με τα squat. Δοκίμασε προβολές σε όλες τις διευθύνσεις. Η κλασσική είναι μπροστά. Δοκίμασε στις 45, στις 90 και στις 135 μοίρες ή κάνε μια βόλτα με τα πόδια για να χτίσεις δύναμη, να βελτιώσεις το συντονισμό και να αναπτύξεις τη μυική σου αντοχή.

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »