Υποκύψατε στον πειρασμό; Κάντε το έξυπνα και μην χαλάσετε την δίαιτά σας!

Ένας κόσμος χωρίς θερμίδες θα ήταν σίγουρα ένας καλύτερος κόσμος. Αλλά, αφού υπάρχουν, η αλήθεια είναι ότι, για την υγεία αλλά και την όμορφη εικόνα του σώματός μας, δεν μπορούμε να καταναλώνουμε απερίσκεπτα όσες θέλουμε ούτε, όμως, είναι ωραίο να μην υποκύπτουμε ποτέ στους απολαυστικούς πειρασμούς.

Αν οι εν λόγω πειρασμοί προκύψουν, καλό είναι να χαλάσουμε την δίαιτά μας με τον σωστό τρόπο, ακολουθώντας τα παρακάτω tips.

Υποκύψατε στον πειρασμό; Κάντε το έξυπνα και μην χαλάσετε την δίαιτά σας! 1

Η λίγο πιο έξυπνη επιλογή

Μπορεί να προετοιμάζεστε να κάνετε μία γλυκιά παρασπονδία αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να φάτε το πιο παχυντικό πράγμα που θα βρείτε μπροστά σας. Απολαύστε τον πειρασμό, κάνοντας λίγο πιο έξυπνες επιλογές. Αντι να παραγγείλετε μία μεγάλη μερίδα πατάτες τηγανητές, μοιραστείτε την μικρότερη με την φίλη σας.

Δώστε στον εαυτό σας μία μέρα «ελεύθερη»

Αν δεν μπορείτε να στερηθείτε τα αγαπημένα σας φαγητά, φροντίστε, απλώς, να μην υποκύπτετε σε αυτά κάθε μέρα. Διαλέξτε μία μέρα κατά την οποία οι συνήθεις περιορισμοί δεν θα μετράνε. Θα σας δώσει κίνητρο να μην το παρακάνετε καθημερινά.

Ανταμείψτε τον εαυτό σας με ένα γλυκό

Και μην νιώθετε τύψεις. Σε μία ισορροπημένη διατροφή, ένα κομμάτι σοκολατένιο κέικ δεν θα χαλάσει το πλάνο σας. 600 περίπου επιπλέον θερμίδες, στα πλαίσια, πάντα, μίας ισορροπημένης διατροφής, δεν θα επηρεάσουν το σωματικό βάρος σας.

Φάτε αυτό που πραγματικά θέλετε

Δεν είναι πάντα ικανοποιητικό να τρώμε τις light εκδοχές των φαγητών που μας αρέσουν. Πολλά υποκατάστατα τροφών, όπως το παγωτό με 0% λιπαρά, είναι γεμάτα ζάχαρη ή τεχνιτά γλυκαντικά και άλλες ουσίες που κάνουν, απλώς, τον εγκέφαλό μας να μένει ανικανοποίητος, επιζητώντας αυτό που θέλαμε, καταρχήν, να φάμε. Σαν αποτέλεσμα αυτό έχει, σε πολλές περιπτώσεις, να τρώμε, εντέλει, πολύ περισσότερο από ότι εάν απλώς τρώγαμε κατευθείαν την αρχική μας επιλογή.

Πηγή: http://www.queen.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »