Νέα ηλεκτρικά ποδήλατα από την Kia (Photos)

Η Kia έκανε ένα ακόμη βήμα εμπρός στον τομέα των φιλικών προς το περιβάλλον «μελλοντικών μέσων μετακίνησης», παρουσιάζοντας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2014 δύο πρωτότυπα ηλεκτρικά ποδήλατα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Το νέο KEB (Kia Electric Bicycle) είναι ένα pedelec ηλεκτρικό ποδήλατο σε δύο εκδόσεις, City και MTB, το οποίο υπόσχεται «ζωντανή» απόδοση από τον ισχυρό ηλεκτροκινητήρα του, ενσωματώνοντας παράλληλα μία σειρά από τεχνικές καινοτομίες στο σχεδιασμό και την κατασκευή του. Η πίσω κίνηση του ηλεκτρικού ποδηλάτου της Kia προωθείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 250 Watt που παράγει 45 Nm ροπής και τροφοδοτείται από μια μπαταρία 36 volt/10 amp πολυμερών λιθίου – ιόντων που αποσπάται εύκολα για την επαναφόρτιση. Το μοντέλο πόλης έχει αυτονομία για περίπου 40 km με μία μόνο φόρτιση, ενώ η επαναφόρτισή του διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες. Και τα δύο μοντέλα City και MTB διαθέτουν το ίδιο σύστημα μετάδοσης και τροφοδοσίας, ζυγίζουν περίπου 20 κιλά στο σύνολο, και έχουν τελική ταχύτητα 25 km/h, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έκδοση City έχει προσαρμοσμένη μπαταρία στο πίσω μέρος του ποδηλάτου, διαθέτει ζάντες 28 ιντσών και λασπωτήρες. Η έκδοση MTB διαθέτει ανάρτηση Rock Shock διαδρομής 100mm, μία mid -mounted μπαταρία και ζάντες 26 ιντσών με ελαστικά all- terrain.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από το Venture Business Development Team της Kia στο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης στο Namyang της Κορέας, το ηλεκτρικό ποδήλατο διαθέτει ένα καινοτόμο ενιαίο πλαίσιο που μοιάζει με πλαίσιο από ανθρακονήματα, αλλά παράγεται από μία προηγμένη τεχνολογία μηχανικής ένωσης μετάλλων (metal stamping technology) και είναι μια νέα μέθοδος παραγωγής που αναπτύχθηκε ειδικά στο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης στο Namyang, για την κατασκευή του πλαισίου του ηλεκτρικού ποδηλάτου της Kia. Αφού πρεσσαριστεί το μεταλλικό φύλλο κάθε πλευράς του πλαισίου, το πλαίσιο υφίσταται μία ρομποτική αυτοματοποιημένη διαδικασία συγκόλλησης η οποία διασφαλίζει την ομοιόμορφη ποιότητα. Σε αυτό διαφέρει το πλαίσιο ενός συμβατικού ποδηλάτου, το οποίο συχνά κατασκευάζεται με υδρομορφοποίηση, αυξάνοντας την πολυπλοκότητα και το κόστος της παραγωγής.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις μεθόδους παραγωγής η Kia είχε μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας στο σχεδιασμό, όπως επίσης και περισσότερες επιλογές χρησιμοποίησης μετάλλων, που επιτρέπουν στο πλαίσιο να είναι από αλουμίνιο, από ατσάλι υψηλής αντοχής και από ανοξείδωτο ατσάλι. Τα δύο πρωτότυπα μοντέλα της Kia κατασκευάστηκαν χρησιμοποιώντας πλαίσιο, ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία που κατασκευάζονται στην Κορέα, ενώ τα φρένα και τα εξαρτήματα εργαλείων είναι από τη Shimano στην Ιαπωνία. Η τελική συναρμολόγηση πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία.

Πηγή: gocar.gr

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital