Αυτοί είναι οι υδατάνθρακες-σύμμαχοι στη δίαιτά σας!

Για όσους δεν μπορούν για κανένα λόγο να τους στερηθούν!

δίαιτες συνήθως προστάζουν όχι ζάχαρη και υδατάνθρακες. Αυτό είναι γνωστό και αποδεκτό. Κι αν για τη ζάχαρη τα πράγματα είναι κάπως πιο εύκολα, ο αγαπημένος υδατάνθρακας βρίσκεται παντού κάτι που αυτομάτως κάνει την απαγόρευσή του αβάσταχτη! Εμείς λοιπόν επειδή ξέρουμε ότι το να τον στερηθεί κανείς είναι αρκετά δύσκολο, ψάξαμε και βρήκαμε αυτούς τους υδατάνθρακες τους οποίους όχι μόνο μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα αλλά θα γίνουν και οι καλύτεροι φίλοι της γραμμής σας!

1. Κριθάρι: Είναι ελαφρύ και υγιεινό! Εκτός του ότι δημιουργεί στον οργανισμό την αίσθηση της πληρότητας, αυξάνει και τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα δημιουργώντας την εντύπωση ότι έχετε καταναλώσει γλυκό. Επιπλέον, 1/2 κούπα κριθάρι, περιέχει μόλις 97 θερμίδες.

2. Πράσινα φασόλια: Μισή κούπα από πράσινα φασόλια, περιέχει το 12% της ημερήσιας ποσότητας ψευδαργύρου που πρέπει να λαμβάνει ο οργανισμός. Είναι γνωστά επίσης για την καταπολέμηση των κρυωμάτων αλλά και για την έκκριση της ορμόνης λεπτίνης η οποία δίνει εντολή στον εγκέφαλο ότι ο οργανισμός έχει χορτάσει!

3. Ζυμαρικά ολικής αλέσεως: Ναι σίγουρα δεν είναι τόσο νόστιμα όσο τα κανονικά, αλλά εκτός του ότι είναι ζυμαρικά, τα οποία όλοι αγαπάμε, σύμφωνα με έρευνες συνδέονται με την απώλεια λίπους γύρω από την μέση! Οπότε φάτε άφοβα!

4. Σπιτικό ποπ κορν: Τι καλύτερο από ποπ κορν φτιαγμένο από τα χεράκια σας! Και πιο υγιεινό είναι, και σίγουρα λιγότερο βούτυρο περιέχει! Αφήστε δε, που σε σχέση με άλλα αλμυρά σνακ είναι πολύ καλύτερο, μιας και περιέχει λιγότερες θερμίδες και λιπαρά. Αξίζει να πούμε ότι 3 κούπες σπιτικό ποπ κορν έχουν ίδιες θερμίδες με… 9 πατατάκια!

Πηγή: queen.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »