Γιατί η προπόνηση μέτριας έντασης μπορεί να είναι ιδανική αν θες γράμμωση

ginaika kanei kampseis

Προπόνηση μέτριας έντασης : Υποκλινόμαστε στην έντονη διαλειμματική προπόνηση, ρίχνοντας όμως την έντασή σου μία ή δύο φορές την εβδομάδα σε συμφέρει.

Έχεις υπό έλεγχο την πείνα σου

Οι πιο σταθερές σε ρυθμό συνεδρίες μπορεί να μειώσουν την όρεξή σου: Μετά από μέτριας έντασης αεροβική προπόνηση, οι ασκούμενοι έδειξαν μικρότερη εγκεφαλική λειτουργία όταν κοίταζαν το φαγητό, κάτι που μπορεί να μεταφράζεται σε λιγότερο ενδιαφέρον για να φάνε, βρήκαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Brigham Young.

Σε διαφορετική μελέτη, γυναίκες έφαγαν 59 θερμίδες λιγότερες στο μεσημεριανό τους μετά από μια χαμηλότερης έντασης προπόνηση απ’ ότι μετά από ένα πρόγραμμα διαλειματικής με υψηλή ένταση, όπως δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition.

Δείτε επίσης: ΗΙΙΤ ή LISS: Ποια προπόνηση είναι καλύτερη για σένα και γιατί;

Χτίζεις άπαχη μυική μάζα

«Όταν κάνεις ασκήσεις με βάρη, κατεβάζοντας αργά το βαράκι μπορεί να αυξηθεί η μυική ανάπτυξη επειδή οι μύες είναι για περισσότερη ώρα υπό πίεση, κάτι που τους βοηθά να αναπτυχθούν γρηγορότερα», λέει ο Jeff Schultz, διευθυντής προπονήσεων στο Pinnacle Sports στο Ιλινόις.

Δοκίμασέ το: Σήκωσε το βαράκι σε δύο χρόνους, κατέβασέ το σε τέσσερις.

Σε κρατά υπό έλεγχο

«Έρευνα δείχνει πως οι άνθρωποι ακολουθούν πιο σταθερά μια μέτριας έντασης προπόνηση παρά μια πιο υψηλής έντασης», λέει η Michelle Segar, Ph.D., συγγραφέας του No Sweat: How the Simple Science of Motivation Can Bring You a Lifetime of Fitness.

Πηγή: shape.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »