Γιατί η προπόνηση μέτριας έντασης μπορεί να είναι ιδανική αν θες γράμμωση

ginaika kanei kampseis

Προπόνηση μέτριας έντασης : Υποκλινόμαστε στην έντονη διαλειμματική προπόνηση, ρίχνοντας όμως την έντασή σου μία ή δύο φορές την εβδομάδα σε συμφέρει.

Έχεις υπό έλεγχο την πείνα σου

Οι πιο σταθερές σε ρυθμό συνεδρίες μπορεί να μειώσουν την όρεξή σου: Μετά από μέτριας έντασης αεροβική προπόνηση, οι ασκούμενοι έδειξαν μικρότερη εγκεφαλική λειτουργία όταν κοίταζαν το φαγητό, κάτι που μπορεί να μεταφράζεται σε λιγότερο ενδιαφέρον για να φάνε, βρήκαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Brigham Young.

Σε διαφορετική μελέτη, γυναίκες έφαγαν 59 θερμίδες λιγότερες στο μεσημεριανό τους μετά από μια χαμηλότερης έντασης προπόνηση απ’ ότι μετά από ένα πρόγραμμα διαλειματικής με υψηλή ένταση, όπως δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition.

Δείτε επίσης: ΗΙΙΤ ή LISS: Ποια προπόνηση είναι καλύτερη για σένα και γιατί;

Χτίζεις άπαχη μυική μάζα

«Όταν κάνεις ασκήσεις με βάρη, κατεβάζοντας αργά το βαράκι μπορεί να αυξηθεί η μυική ανάπτυξη επειδή οι μύες είναι για περισσότερη ώρα υπό πίεση, κάτι που τους βοηθά να αναπτυχθούν γρηγορότερα», λέει ο Jeff Schultz, διευθυντής προπονήσεων στο Pinnacle Sports στο Ιλινόις.

Δοκίμασέ το: Σήκωσε το βαράκι σε δύο χρόνους, κατέβασέ το σε τέσσερις.

Σε κρατά υπό έλεγχο

«Έρευνα δείχνει πως οι άνθρωποι ακολουθούν πιο σταθερά μια μέτριας έντασης προπόνηση παρά μια πιο υψηλής έντασης», λέει η Michelle Segar, Ph.D., συγγραφέας του No Sweat: How the Simple Science of Motivation Can Bring You a Lifetime of Fitness.

Πηγή: shape.gr

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital