Ηλεκτρομυοδιέγερση : Η προπόνηση που έγινε ευρέως γνωστή και τα οφέλη της

ilektromyodiegersi

Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο γνωστή γίνεται η προπόνηση με χρήση μηχανημάτων Ηλεκτρομυοδιέγερσης (γνωστής ως EMS-ELECTROSTIMULATION), κερδίζοντας συνεχώς την εκτίμηση αθλητών και απλών ασκουμένων.

Η εντυπωσιακή αυτή αύξηση των ανθρώπων που επιλέγουν τον συγκεκριμένο τρόπο άσκησης δεν μπορεί να είναι τυχαία και ίσως τα πλεονεκτήματα να είναι πολλαπλά. Ας δούμε συνοπτικά τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ελκυστικό και αν τελικά αυτό αποτελεί άλλη μια μόδα, που όπως άλλες εμφανίστηκαν και πέρασαν ή με κάποιο τρόπο αυτό αποτελεί το μέλλον…

Γιατί Ηλεκτρομυοδιέγερση;

1. Όσον αφορά τους μεγάλους μυς του σώματος, όπως είναι οι γλουτοί, τετρακέφαλοι και δικέφαλοι μηριαίοι, η σωστή εκγύμνασή τους απαιτεί μεγάλες αντιστάσεις και ασκήσεις, που είναι ιδιαίτερα επίπονες για το μυοσκελετικό μας σύστημα. Σε μια προπόνηση με βάρη επιβαρύνονται δραματικά γόνατα και μέση, με μεγάλη πιθανότητα να δημιουργηθούν μακροπρόθεσμα ένα πλούσιο ταμείο μυοσκελετικών προβλημάτων. Με το EMS οι αντιστάσεις μπορούν να φτάσουν στο μέγιστο επίπεδο για τους μύες, επιτυγχάνοντας τάχιστα την καλύτερη αισθητική εικόνα, χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό στις αρθρώσεις. Αντίθετα, έχουμε μια αίσθηση φυσιοθεραπείας στην μέση και στα γόνατα απαλλάσοντάς μας από πόνους και ενοχλήσεις!

2. Σε ένα πρόγραμμα προπόνησης με βάρη ή και σε οποιοδήποτε αερόβιο πρόγραμμα όταν γυμνάζουμε το πόδια μας, το άνω μέρος σώματος είναι αδρανές και το αντίστροφο με αποτέλεσμα ο πραγματικός χρόνος προπόνησης στον κάθε μυ, μαζί με τα διαλείμματα, να είναι τελικά μικρός. Αντίθετα, σε μια προπόνηση με το μηχάνημα “BODY FORMER EMS” για 30΄οι μύες συσπώνται στο μέγιστο της δύναμής τους ασταμάτητα, με αποτέλεσμα ο όγκος της προπόνησης να είναι πραγματικά μεγάλος! Η αντίστοιχη σε ένταση προπόνηση σε ένα γυμναστήριο θα γινόταν μόνο αν χωρίζαμε την προπόνηση των μυών σε τρεις διαφορετικές μέρες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκτελέσουμε αρκετά σετ στον κάθε μυ την εκάστοτε μέρα. Συνεπώς, ένα τριήμερο πρόγραμμα ενδυνάμωσης σε όλο το σώμα μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μια μόνο συνεδρία Ηλεκτρομυοδιέγερσης. Φυσικά την επομένη από ένα πρόγραμμα EMS δεν προτείνεται να είμαστε αδρανείς, αλλά μπορούμε να κάνουμε μια δραστηριότητα που μας ευχαριστεί, όπως είναι το ποδήλατο, το τρέξιμο ή μια πεζοπορία και όχι να κλεινόμαστε όλες τις μέρες σε ένα γυμναστήριο.

3. Μια σύσπαση που προέρχεται από μηχανήματα EMS κινητοποιεί μεγαλύτερο μέρος μυικών ινών στον εκάστοτε μυ σε σχέση με την παραδοσιακή προπόνηση. Σε ένα προπονημένο μυ, δηλαδή και κατά την διάρκεια ενός προγράμματος με βάρη, μπορούμε να κινητοποιήσουμε το 60-65% των μυικών ινών, ενώ αντίθετα σε σύσπαση που προκαλείται από μηχανήματα ηλεκτρομυοδιέγερσης κινητοποιείται το 90-95% των μυικών ινών στον ίδιο μυ.

4. Η καρδιά δουλεύει ταυτόχρονα για όλο το σώμα, αφού προσπαθεί να στείλει αίμα παντού με αποτέλεσμα να προπονείται σε πολύ υψηλότερο επίπεδο.

5. Το σώμα μας λόγω της αυξημένης έντασης και της ταυτόχρονης σύσπασης των μυών εκκρίνει μεγαλύτερα επίπεδα ορμονών με αποτέλεσμα την αποδοτικότερη μείωση του λίπους αλλά και την αύξηση της μυικής μας μάζας.

6. Ασκούνται μύες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ενέργειά τους (π.χ. περινέο), βελτιώνοντας πολλαπλές ζωτικές μας λειτουργίες.

7. Ενδείκνυται για ανθρώπους τρίτης ηλικίας, οι οποίοι μπορούν να ασκήσουν ελάχιστη δύναμη και δεν είναι σε θέση να ακολουθήσουν κάποιο προπονητικό πρόγραμμα, βελτιώνοντας εντυπωσιακά την μυοσκελετική τους κατάσταση και την ισορροπία.

8. Ενδείκνυται για ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα (π.χ. ινομυαλγία), αφού και αυτοί, πολλές φορές, δεν είναι σε θέση να γυμναστούν με τους παραδοσιακούς τρόπους, ενώ έχουν τόσο ανάγκη για μυική ενδυνάμωση. Τα ρεύματα σε αυτή την περίπτωση δείχνουν να ασκούν μια προστατευτική, αντιφλεγμονώδη δράση μειώνοντας σημαντικά τον πόνο.

9. Εντυπωσιακή αύξηση της ιδιοδεκτικότητας, ισορροπίας και αλτικότητας.

vilegas electrostimulation

Γιατί το BODY FORMER EMS

1. Το ισχυρό πλεονέκτημά του είναι ότι στο μηχάνημα συνδέονται περισσότερα καλώδια, τα οποία εφαρμόζουν σε περισσότερα σημεία πάνω στο σώμα, σε σχέση με άλλα μηχανήματα. Το στοιχείο αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι καλώδιο που καταλήγει στο πίσω μέρος του χεριού (τρικέφαλο μυ), στο πίσω μέρος του ποδιού (δικέφαλο μηριαίο) και στους πλάγιους κοιλιακούς, ενεργοποιώντας κατάλληλα τους αντίστοιχους μύες.

2. Τα ηλεκτρόδια καταλήγουν σε πολύ μεγάλες επιφάνειες πάνω στην ειδική φόρμα, με αποτέλεσμα να έχουμε μια δυνατή και ποιοτική αίσθηση των θεραπευτικών ρευμάτων στο σώμα μας.

3. Οι φόρμες είναι ολόσωμες. Από τα χέρια μέχρι τον κορμό και τα πόδια φοράμε μια ενιαία φόρμα. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μια αρμονική και ομοιογενή αλληλεπίδραση των σημείων όπου ασκείται η δύναμη από το μηχάνημα. Η ένταση, δηλαδή, στους ραχιαίους, επιβαρύνει τους γλουτούς και το αντίστροφο. Κανένα σημείο του σώματος δεν μένει ανεπηρέαστο από την προπόνηση, ακόμα και εκείνα που δεν έρχονται σε επαφή με τα ηλεκτρόδια.

4. Οι φόρμες χρησιμοποιούνται μία φόρα τη μέρα και έπειτα από τη προπόνηση πλένονται με αντισηπτικά και ξαναχρησιμοποιούνται την επόμενη. Ασφαλώς, ο κάθε ένας ασκούμενος μπορεί να αγοράσει την δική του προσωπική φόρμα σε αρκετά χαμηλή τιμή.

Μάθε περισσότερα για την ηλεκτρομυοδιέγερση και τα οφέλη της από το Body Science στα Μελίσσια!

Kέας 5,Μελίσσια
15127, Αθήνα
Τηλέφωνο: : 210.60.96.200
E-mail: info@body-science.gr
Site: www.body-science.gr
Facebook: bodyscience

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »