Η ψυχολογία του μυικού πόνου

Αν κάνεις μια ασυνήθιστα δύσκολη προπόνηση, ίσως μια προπόνηση τρεξίματος με αρκετές απότομες καταβάσεις και άλλες άγνωστες για το σώμα σου κινήσεις, το πιο πιθανό είναι να είσαι πιασμένος την επόμενη ημέρα.

Πόσο πιασμένος όμως; Εξαρτάται από τον βαθμό των μυικών βλαβών που έχουν προκληθεί, θα φαντάζεσαι.

Αλλά ίσως να μην είναι μόνο αυτό, σύμφωνα με μια ενδιαφέρουσα έρευνα από τον Eric Hall και την Nicole Razor από το Elon University η οποία παρουσιάστηκε στην μηνιαία συνάντηση του American College of Sports Medicine. Χρησιμοποιήθηκαν ερωτηματολόγια για να εξετάσουν πως η συμπεριφορά απέναντι στον πόνο επηρέασε την αντίληψη για τον μυικό πόνο που ακολούθησε μετά από μια υψηλής έντασης άσκηση σε 35 αθλητές ηλικίας κολεγίου.

Η έρευνα ερεύνησε τις συνέπειες του “μοντέλου του φόβου αποφυγής του πόνου”, δηλαδή η ιδέα πως η υπερβολική προσοχή που δίνεις για να αποφύγεις τον πόνο, μετά από ένα τραυματισμό, μπορεί να οδηγήσει σε ένα φαύλο κύκλο που σε αποτρέπει από το να επανέλθεις στην ομαλή δραστηριότητα και να καθυστερείς με αυτό τον τρόπο την ίαση και συνεπώς ο πόνος να συνεχίζεται (σαν συνέπεια της αποφυγής). Με άλλα λόγια, η σκέψη του πόνου μπορεί να να είναι χειρότερη από τον ίδιο τον πόνο.

Διάβασε τη συνέχεια στο Running Magazine

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital