Γυμναστική στο κρύο: Καίει τελικά τις περισσότερες θερμίδες;

Θα έχεις ακούσει τη θεωρία ότι όταν γυμναζόμαστε έξω στο κρύο ο μεταβολισμός μας δουλεύει πιο γρήγορα προκειμένου να ζεστάνει το σώμα και άρα καίμε περισσότερες θερμίδες.

Όπως εξηγεί όμως ο Glen Haney, MA, certified personal trainer και exercise physiologist, καίμε όντως περισσότερες θερμίδες στο κρύο, αλλά όχι τόσες ώστε να κάνουν σημαντική διαφορά. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι ο ρυθμός και η ένταση της άσκησης και όχι οι κλιματικές συνθήκες.

Επίσης σύμφωνα με μία παλαιότερη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Medicine & Science in Sports & Exercise, οι ταχύτητες και οι ρυθμοί τρεξίματος τείνουν να είναι πιο γρήγοροι κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτό σημαίνει ότι το γρηγορότερο τρέξιμο προκαλεί και την καύση περισσότερων θερμίδων και λίπους.

Πηγή: myfit.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »