Αυτά είναι τα πιο γυμνασμένα… επαγγέλματα

Οι επιστήμονες φαίνεται πως ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την υγεία και τη φυσική κατάσταση των εργαζομένων, καθώς κατά καιρούς μελετούν λιγότερο ή περισσότερο παράδοξες συσχετίσεις μεταξύ του επαγγέλματος που κάνει κανείς και του στρες, της ψυχοπάθειας, της παχυσαρκίας και όχι μόνο.

Αυτή τη φορά, ερευνητές από το Βρετανικό Σύλλογο για την Καρδιά αποφάσισαν να εξερευνήσουν ποια είναι τα πιο… γυμνασμένα επαγγέλματα. Δείτε τι ανακάλυψαν!

Στη νέα έρευνα συμμετείχαν 2.000 επαγγελματίες από κάθε λογής τομέα.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι μηχανικοί αυτοκινήτων, καθώς οι περισσότεροι δήλωσαν πως γυμνάζονται περίπου τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Στην πρώτη δεκάδα συγκαταλέγονται επίσης όσοι απασχολούνται σε τουριστικές επιχειρήσεις.

Οι γιατροί και όσοι εργάζονται στη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων γυμνάζονται περίπου τρεις φορές την εβδομάδα. Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και οικοδόμοι γυμνάζονται τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Μια παράδοξη διαπίστωση ήταν ότι ακόμη και οι τραπεζίτες ή όσοι απασχολούνται στις Τεχνολογίες Πληροφοριών – άτομα που η δουλειά τους απαιτεί πολλές ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή – καταφέρνουν να παραμείνουν σε καλή φυσική κατάσταση, καθώς οι περισσότεροι γυμνάζονται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Οι συμμετέχοντες που γυμνάζονται συστηματικά δήλωσαν πως το κάνουν για να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, για να παραμείνουν υγιείς ή για να χάσουν βάρος.

Πηγή: onmed.gr

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital