Γυναικεία Εσώρουχα – Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε όταν τα φοράτε για να αθληθείτε!

 

Η φυσική άσκηση αποδίδει πολλαπλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό, όχι μόνο γιατί βελτιώνει τις λειτουργίες του και υπερασπίζεται την υγεία του ανθρώπινου σώματος, αλλά γιατί δημιουργεί ιδανική εμφάνιση που ανεβάζει την αυτοπεποίθηση στα ύψη!

Γυναικεία Εσώρουχα - Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε όταν τα φοράτε για να αθληθείτε! 1

Βασικό κομμάτι της άθλησης είναι ο εξοπλισμός. Τα βοηθητικά όργανα γυμναστικής, η ενδυμασία, τα εσώρουχα,όπως επίσης και τα αθλητικά παπούτσια που θα επιλέξετε, επηρεάζουν σημαντικά την απόδοση και την πρόοδο σας.

Τα εσώρουχα που φοράτε όσο αθλείστε

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν ποια είναι τα κατάλληλα εσώρουχα που θα προστατέψουν την υγιεινή τους και θα τους προσφέρουν άνεση.

Μπορεί το στρινγκ για παράδειγμα να φαίνεται βολικό και άνετο και να το έχετε συνηθίσει δεν είναι όμως κατάλληλη επιλογή για την φυσική άσκηση!

Γυναικεία Εσώρουχα - Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε όταν τα φοράτε για να αθληθείτε! 2

Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χορός, Εξάσκηση στο γυμναστήριο, Πιλάτες, αερόβια αλλά και πολλά άλλα αθλήματα, είναι εκείνα που προκαλούν έντονη εφίδρωση και σας κάνουν στην κυριολεξία να στάζετε!

Η άνοδος της θερμοκρασίας του σώματος, μπορεί να προκαλεί την επιθυμητή αλλαγή στην φόρμα σας, αλλά παράλληλα ανεβάζει τον δείκτη κινδύνου ερεθισμών και ανάπτυξης μικροβίων, στα σημεία του σώματος που ο οργανισμός είναι ούτως ή άλλως πιο θερμός: Στον καβάλο.

Τι πρέπει να φορέσετε τελικά;

Όσον αφορά την ύφανση, πρέπει να είναι βαμβακερή και όχι συνθετική. Συνεπώς αν πρόκειται να πάτε στο γυμναστήριο σίγουρα θα πρέπει να αποφύγετε το lycra.

Παράλληλα καλό είναι να μην επιλέξετε στρινγκ, γιατί τότε αφήνετε την ευαίσθητη περιοχή εκτεθειμένη στα συνθετικά υφάσματα της αθλητικής ένδυσης και εξαιτίας της τριβής, μπορεί να προκληθούν μολύνσεις και μικροερεθισμοί.

Καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα εφαρμοστό εσώρουχο, σε στυλ σορτσάκι ή ακόμη κι ένα αθλητικό Brazilian.

 

Γυναικεία Εσώρουχα - Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε όταν τα φοράτε για να αθληθείτε! 3

Βασικά tips που πρέπει να τηρήσετε:

ü  Για την διατήρηση της υγιεινής σας θα πρέπει μετά από κάθε άθληση να αλλάζετε άμεσα εσώρουχα κι όταν βάζετε πλυντήριο, να τα πλένετε σε υψηλές  θερμοκρασίες για να είστε σίγουρες ότι έχει εξαλειφθεί κάθε μικροοργανισμός που μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας.

ü  Μην τοποθετείτε τα βρεγμένα από τον ιδρώτα εσώρουχα κατευθείαν στον κάδο των απλύτων ή στην συνθετική τσάντα που έχετε για την γυμναστική. Ακουμπήστε τα πρώτα κάπου, ή απλώστε τα να στεγνώσουν και μετά τοποθετήσετε τα στα άπλυτα.

ü  Όταν απλώνετε τα πλυμένα εσώρουχα που χρησιμοποιείτε για την γυμναστική στο σκοινί βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μείνει υπολύματα από το απορρυπαντικό. Όταν ιδρώνετε κατά την φυσική άσκηση, το απορρυπαντικό ερεθίζει τους ανοιχτούς πόρους της επιδερμίδας και δημιουργεί ενοχλητικά εγκαύματα.

ü  Μην χρησιμοποιείτε κανένα εσώρουχο που μόλις έχετε αγοράσει κατευθείαν όταν πρόκειται να γυμναστείτε. Φροντίστε να το έχετε πλύνει στο πλυντήριο σε υψηλή θερμοκρασία έστω και μια φορά

Ακολουθώντας αυτές τις βασικές συμβουλές θα μπορείτε να αθλείστε με άνεση χωρίς να επηρεάζονται οι επιδόσεις σας, αλλά και με ασφάλεια για την υγιεινή σας!

Ευχαριστούμε θερμά το ηλεκτρονικό κατάστημα εσωρούχων e-string.gr  για τις συμβουλές!

 

 

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital