Γυμναστική μετά τη δουλειά; Να πως θα το πετύχεις

gimnastiki meta ti douleia

Αν ο μόνος χρόνος στον οποίο θα μπορούσες να «χωρέσεις» το γυμναστήριο είναι μετά τη δουλειά σου, διάβασε πώς θα αυξήσεις τις πιθανότητες να πας τελικά για TRX αντί να καταλήξεις στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση.

Προγραμμάτισε την Κυριακή τις προπονήσεις της εβδομάδας

Α! Και προσπάθησε να είσαι ρεαλίστρια. Ακόμη κι αν το θέλεις, δεν είναι εφικτό να πηγαίνεις κάθε απόγευμα και αν αρχίσεις να ακυρώνεις μία επίσκεψη είναι πιθανό να πάρουν τον ίδιο δρόμο και οι υπόλοιπες. Οπότε ξεκίνα συντηρητικά. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι καλύτερες από το τίποτε και έτσι θα μπορείς να διαχειριστείς καλύτερα το χρόνο σου και να έχεις την ενέργεια να πας όντως στο γυμναστήριο!

Πάρε μαζί σου το σακίδιο με τα ρούχα της γυμναστικής

Αν πρέπει να επιστρέψεις στο σπίτι για να αλλάξεις, είναι πολύ πιθανό αντί για ρούχα να αλλάξεις διάθεση! Προγραμμάτισε τις επισκέψεις σου και πάρε μαζί σου το σακίδιο με τα ρούχα. Είναι πολύ πιθανό πως αυτό θα σε εμποδίσει να βρεις δικαιολογίες της τελευταίας στιγμής για να αποφύγεις την προπόνησή σου.

Γράψου σε ένα γυμναστήριο που είναι «επάνω» στη διαδρομή σου

Δεν θα έχεις πάντα διάθεση για γυμναστική. Όταν όμως το έχεις προγραμματίσει, έχεις μαζί σου τα κατάλληλα ρούχα και γυρίζοντας στο σπίτι περνάς μπροστά από το γυμναστήριο, ε, τότε είναι δύσκολο να το αποφύγεις!

Δείτε επίσης : Πρέπει να προπονούμαι 5 ημέρες την εβδομάδα;

Μην χάνεις το στόχο από τα μάτια σου

Έχεις την εικόνα, ξέρεις τι θέλεις να πετύχεις. Τώρα κράτησέ την κλειδωμένη στο μυαλό σου. Κόλλησε φωτογραφίες που σε εμπνέουν στο ψυγείο και κάτω από την οθόνη του υπολογιστή σου, βάλε υπενθύμιση στο κινητό σου, κατέβασε ένα app που θα σου θυμίζει να ακολουθείς τις υγιεινές συνήθειες που θέλεις να αποκτήσεις. Κάνε ό,τι μπορείς για να κρατήσεις το κίνητρό σου ζωντανό.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου

Χρειάζονται αρκετές μέρες για να αλλάξεις μια συνήθεια. Αν δεν είσαι από τη φύση σου αθλητικός τύπος, τότε κάνε υπομονή με τον εαυτό σου και δώσε χρόνο να αλλάξεις τις συνήθειές σου. Κρατήσου και μην παρατήσεις την προσπάθεια να υιοθετήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Θυμήσου ότι εσύ θέτεις τους στόχους, εσύ καθορίζεις το πρόγραμμά σου, οπότε κάνε τα όσο πιο εύκολα γίνεται για σένα. Μην ξεκινήσεις με υπερβολικές προσδοκίες γιατί τότε θα είναι πιο δύσκολο να παραμείνεις σταθερή στο στόχο σου.

Μην τα βάζεις με τον εαυτό σου

Μπορεί κάποια μέρα να μην καταφέρεις να πας στο γυμναστήριο όπως το είχες προγραμματίσει. Μην το δεις αυτό σαν αποτυχία.

Εντάξει, έχασες μια μέρα, δεν έγινε κάτι συγκλονιστικό. Ας μην επιτρέψεις σε αυτή την αναβολή να επηρεάσει το πόσο ισχυρό είναι το κίνητρό σου, αλλά βάλε στόχο να πας την επόμενη προγραμματισμένη φορά. Το να μπεις σε ένα πρόγραμμα άσκησης και να βελτιώσεις την υγεία και το σώμα σου χρειάζεται χρόνο και υπομονή, οπότε δώσε τα και τα δύο στον εαυτό σου. Είναι Οκ να χάσεις μια μέρα, εφόσον δεν τα παρατάς εντελώς!

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »