7 γιατροί που πρέπει να επισκεφτείς χωρίς 2η σκέψη

Άλλοι τρέχουν στο γιατρό για ψύλλου πήδημα κι άλλοι αμελούν τις εξετάσεις ακόμη κι αν υπάρχουν συμπτώματα.

Αν συγκαταλέγεσαι στην τελευταία κατηγορία, μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις τακτική και να ενδιαφερθείς για την υγεία σου.

Μάθε ποιοι είναι οι 7 γιατροί που πρέπει να επισκεφτείς δίχως 2η σκέψη, ακόμη κι αν δεν υπάρξει σοβαρή ενόχληση. Ποια ήταν η τελευταία φορά που έκλεισες ραντεβού; Αν δεν μπορείς να θυμηθείς, ίσως ήρθε η ώρα να ελέγξεις την υγεία σου.

1. Γυναικολόγος
Η αλήθεια είναι πως αρκετές γυναίκες αμελούν την επίσκεψη στο γυναικολόγο. Ωστόσο το ετήσιο γυναικολογικό τσεκ απ, υπέρηχος, τεστ Παπ και ψηλάφηση στήθους κρίνονται απαραίτητα, ειδικά αν έχεις σεξουαλικές επαφές. Να θυμάσαι πάντα πως η πρόληψη είναι σωτήρια κι άσε κατά μέρος τις ντροπές και τα ταμπού.

2. Γενικός γιατρός ή παθολόγος
Αν επισκέπτεσαι τον οικογενειακό γιατρό μόνο κάθε φορά που ανεβάζεις πυρετό ή κάποια πάθηση κάνει την εμφάνισή της, ήρθε η ώρα να αλλάξεις τακτική. Είναι σημαντικό να ελέγχεις τακτικά την υγεία σου με αιματολογικές εξετάσεις. Ακόμη και τα πιο απλά όπως για παράδειγμα η έλλειψη σιδήρου ή ο χαμηλός αιματοκρίτης ή η υψηλή χοληστερίνη μπορεί να σου δημιουργήσουν προβλήματα όπως η κόπωση, η χαμηλή άμυνα του οργανισμού ή να προαναγγέλλουν σοβαρότερα προβλήματα.

3. Δερματολόγος
Ακόμη κι αν δεν έχεις κάποιον ιδιαότερο λόγο για να επισκεφτείς δερματολόγο, όπως για παράδειγμα κάποιο εξάνθημα, δυσχρωμία ή ακόμη και ακμή καλό είναι να ελέγξεις τις ελιές που πιθανότατα έχεις. Αν λοιπόν δεν έχεις επισκεφτεί ακόμη κάποιον δερματολόγο κλείσε ραντεβού τώρα!

4. Οδοντίατρος
Η αλήθεια είναι πως η οδοντιατρική καρέκλα προκαλεί το φόβο και τον τρόμο. Όσο δυσάρεστος κι αν είναι όμως ο τροχός, ο οδοντιατρικός έλεγχος επιβάλλεται να γίνεται τακτικά, κάθε εξάμηνο. Ο καθαρισμός αλλά κι ο έγκαιρος εντοπισμός χαλασμένων δοντιών είναι καθοριστικά για την στοματική σου υγεία.

5. Οφθαλμίατρος
Μπορεί να είχες εξεταστεί πριν χρόνια ή όταν έβγαζες δίπλωμα οδήγησης αλλά αν παρατηρείς οποιαδήποτε αλλαγή στην όρασή σου ή κουράζεσαι έντονα κατά την ανάγνωση, μια επίσκεψη στον οφθαλμίατρο δε θα έβλαπτε. Δες τι συμβαίνει και μην ταλαιπωρείσαι!

6. Αλλεργιολόγος
Αντί να αποδίδεις την συνεχή καταρροή και το δάκρυσμα των ματιών στο χαμηλό ανοσοποιητικό σου κλείσε ένα ραντεβού και κάνε ένα τεστ αλλεργιών.

7. Ωτορινολαρυγγολόγος
Έχει συχνούς πονοκεφάλους, ιλίγγους, εμβοές, πονόλαιμο ή άλλα συναφή προβλήματα; Ο γιατρός αυτής της ειδικότητας είναι ο άνθρωπός σου. Έλεγξε από τι προκαλείται το πρόβλημα και αντιμετώπισέ το!

Πηγή: womenonly.gr

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital