Γιατί να γυμναστείς όταν παίζει Survivor ;

Σε γενικές γραμμές το Survivor έχει κερδίσει τη μάχη της τηλεθέασης. Πώς άλλωστε να μην το κερδίσει; Εξαθλίωση, πείνα, ανθρωποφαγία, συκοφαντίες, κλίκες. Τα έχει όλα και ξεπερνά μέχρι και το Game of Thrones (λέμε τώρα).

Προσωπικά δεν βλέπω reality (και όχι, εδώ δεν ξεκινά σταυροφορία κατά της “κακής τηλεόρασης”) επομένως το Survivor δεν έχει κερδίσει το τηλεοπτικό μου δίωρο κάθε βράδυ. Προτιμώ να κάνω άλλα πράγματα και να εκμεταλλεύομαι τον χρόνο μου όσο καλύτερα μπορώ, όχι να παραμένω αδρανής με ένα μπολ ποπ κορν στο χέρι.

Και όχι, δεν είναι ντροπή να βλέπεις Survivor, να πορώνεσαι, να αγωνιάς, να βρίζεις, να γράφεις σε facebook και twitter όσα νιώθεις. Μια τηλεοπτική επιλογή είναι. Αλλά την ώρα εκείνη έχεις και καλύτερες επιλογές: να πας γυμναστήριο, να βγεις έξω για τρέξιμο, να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου. Τώρα το ποιος θα πάρει το έπαθλο, διάσημοι ή μαχητές; Ο καλύτερος ας κερδίσει. Αλλά να θυμάσαι πως αυτός που θα κερδίζει στο τέλος είσαι εσύ, εάν ιδρώσεις τη φανέλα.

Γιατί να γυμναστείς όταν έχει Survivor:

1 Γιατί απλά υπάρχει ζωή εκεί έξω. Μπορείς να βγεις έξω, να τρέξεις 5 χιλιόμετρα το βράδυ και να γυρίσεις πίσω στο σπίτι ήρεμος, χαλαρός και τονωμένος.

2 Γιατί έχεις φίλους και μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο μαζί τους σε ένα 5χ5. Εκεί μπορείς άνετα να πορωθείς, να ουρλιάξεις, να τρέξεις, να νικήσεις, είτε είσαι διάσημος είτε είσαι άσημος. Και άσε τον Σάκη να κάνει περιγραφές sportscaster.

3 Γιατί είσαι κατά βάθος μαχητής. Θέλει μεγάλη θέληση να αφήσεις τον καναπέ, τα πατατάκια και την τηλεόραση το βράδυ και να βγεις να τρέξεις. Πολύ μεγάλη. Σοβαρά τώρα.

4 Γιατί όσο πιο πολύ ασκείσαι τόσο καλύτερος γίνεσαι και βελτιώνεσαι. Ο Τζέραλντ Φορντ το κατάλαβε πρώτος:  “Καταλαβαίνω ότι βελτιώνομαι στο γκολφ επειδή χτυπάω λιγότερους θεατές.” Θα το διαπιστώσεις κι εσύ.

5 Γιατί πρωταθλητής είναι αυτός που σηκώνεται όταν δεν μπορεί. Το γράφει κάτω από μια πέτρα στον Αμαζόνιο.

6 Γιατί τίποτα δεν μπορεί να σε πωρώσει περισσότερο από το δικό σου αγαπημένο powersong όταν γυμνάζεσαι.

7 Γιατί κάποιες φορές είναι πολύ λυτρωτικό να τρέχεις μόνος σουμε μοναδική παρέα τις σκέψεις σου.

8 Γιατί φίλε αν δεν βρέξεις κώλο, δεν τρως ψάρι. Για να χάσεις κιλά και ψάρι πρέπει να φας (και κοτόπουλο και σαλάτες και καρύδες) και κώλο πρέπει να βρέξεις (από τον ιδρώτα): ποδήλατο, διάδρομο, τρέξιμο, ξέρεις εσύ.

9 Γιατί δικαιολογίες υπάρχουν πάντα και υπάρχουν πολλές. Σημασία έχει να τις βάζεις πίσω σου. Και να ξεκινάς να ασκείσαι ό,τι ώρα κι αν είναι.

10 Γιατί εσύ είσαι εδώ, δεν είσαι στον Άγιο Δομίνικο. Γιατί εσύ θα ήθελες να γίνεις σαν τους πρωταγωνιστές του Survivor (για κορμιά μιλάμε πάντα, έτσι;) Γιατί εσύ δεν είσαι σαν τους πρωταγωνιστές του Survivor (ναι, για κορμιά μιλάμε πάντα). Αλλά μπορείς να γίνεις ΤΟ κορμί. Ξεκίνα τώρα.

Πηγή: wefit.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »