Γιατί να επιλέξω το personal training

Η γυμναστική στις μέρες μας είναι κάτι που όσο περνάει ο καιρός μπαίνει ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας. Αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι όταν στην Ελλάδα οι δείκτες παχυσαρκίας είναι υψηλοί (πρώτη χώρα στην Ευρώπη στην παιδική παχυσαρκία).

Πολλοί ξεκινάνε για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να βαρεθούν, να κουραστούν ή να χάσουν το κίνητρό τους. Άλλοι το κάνουν για χρόνια γιατί έχει γίνει κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητάς τους, αλλά δε γνωρίζουν τον τρόπο για ασφαλή και σωστή εκγύμναση. Και για τις δύο κατηγορίες υπάρχει η λύση που λέγεται personal training.

Κάποιοι το θεωρούν πολυτέλεια, όμως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επιλέξει κάποιος έναν προσωπικό γυμναστική. Κι αυτό δεν είναι το “image”.

Κατ’ αρχήν στο personal training, ο γυμναστής φτιάχνει ξεχωριστό πρόγραμμα για κάθε ασκούμενο, ανεξαρτήτου επιπέδου (αρχάριου, μέσου, προχωρημένου). Αυτό θα είναι πάντα προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες του καθενός, τις ανάγκες και το στόχο του.

Ας πάρουμε όμως την πρώτη κατηγορία ασκούμενων. Όταν κάποιος πάρει την απόφαση να ξεκινήσει να γυμνάζεται, το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος ο οποίος θα του δείξει τον τρόπο. Ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι οι πιθανότητες τραυματισμού είναι πολλές εάν η άσκηση γίνεται λάθος. Υποτίθεται ότι θέλουμε να φτιάξουμε το σώμα μας και να είμαστε υγιείς, όχι να το καταστρέψουμε. Ένας personal trainer λοιπόν, είναι δεδομένο πως για όσο κρατάει η συνεδρία θα είναι από πάνω σας και θα σας προσέχει σε κάθε κίνηση και λεπτομέρεια. Θα σας καθοδηγήσει για να γυμναστείτε σωστά και με ασφάλεια.

Κάτι ακόμη στο οποίο θα σας ωφελήσει το personal training, είναι η ύπαρξη κινήτρου. Είναι σημαντικό να έχουμε ένα σκοπό στη ζωή μας και σε ό,τι κάνουμε. Όταν πετύχεις το στόχο σου ή ένα κομμάτι αυτού, τότε η εσωτερική ικανοποίηση που νιώθεις είναι αξία ανεκτίμητη. Κι αυτό είναι από μόνο του κίνητρο για να συνεχίσεις. Σε αυτό θα σε βοηθήσει πολύ ο δικός σου γυμναστής που θα παλέψει μαζί σου πρώτος από όλους για να πετύχεις το στόχο σου. Είναι αυτός που σε κάθε δυσκολία που θα σκεφτείς να τα παρατήσεις θα σε σπρώξει να συνεχίσεις. Και το σημαντικό είναι ότι θα σε κάνει να θες να συνεχίσεις. Δεν είναι εκεί μόνο για να σε καθοδηγήσει αλλά και για να σε στηρίξει.

Όσον αφορά τους πιο προχωρημένους ασκούμενους, πολλοί θεωρούν πως ξέρουν τον σωστό και γρήγορο τρόπο για να πάρουν μυικά κιλά, να χάσουν βάρος και πολλά άλλα. Θεωρίες περί διατροφής και ασκήσεων έχουν ακουστεί πολλές κατά καιρούς, Το πιο εύκολο είναι να τις ακολουθήσεις. Πόσο αποτελεσματικές είναι όμως όλες αυτές οι συμβουλές που δίνονται εκεί έξω;

Ένας personal trainer είναι εξειδικευμένος στο να σε βοηθήσει να πετύχεις τον οποιοδήποτε προπονητικό σου στόχο πιο εύκολα, πιο γρήγορα και μεθοδικά. Με σωστό προγραμματισμό που θα δώσει στο σώμα σου τα απαραίτητα ερεθίσματα για μυική υπερτροφία, καύση λίπους κλπ. Ακόμη κι ένας ασκούμενος που όσα χρόνια γυμνάζεται βλέπει διαφορά στο σώμα του, σίγουρα με τις συμβουλές ενός personal trainer, θα δει πιο άμεσα αποτελέσματα. Και μιλάμε για τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και δε θα στις πει ο γυμναστής που θα κάνει επίβλεψη στο χώρο, ή ο συνασκούμενός σου.

Για όσους ενδιαφέρονται να αυξήσουν τη μϋική τους δύναμη και τα μυικά τους κιλά γνωρίζουμε τον τρόπο. Φτιάχνουμε για εσάς το ιδανικό πρόγραμμα για σας με νέα εναλλακτικά προγράμματα άρσης βαρών.

Για εσάς που θέλετε να χάσετε κιλά δεν έχετε παρά να βάλετε και την αερόβια γυμναστική στη ζωή σας, πόσο μάλλον με τη διαλειμματική μέθοδο. Λεπτομέρειες σε προηγούμενο άρθρο.

Γιώργος Ιορδάνου – Personal Trainer

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »