Γιατί κάνουμε sex… εκτός από τον προφανή λόγο!

Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Τέξας πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη έρευνα των τελευταίων ετών, σε 2.000 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 17 έως 52 ετών, με μοναδικό ερώτημα «Γιατί κάνετε σεξ;»,

Οι αναπάντεχες απαντήσεις των εθελοντών της έρευνας εξέπληξαν τους επιστήμονες, φέρνοντας τα πάνω – κάτω σε όσα «υποθέταμε» μέχρι σήμερα!

Συγκεκριμένα, προέκυψαν όχι ένας, ούτε δύο, αλλά για 237 διαφορετικοί λόγοι!

Οι βασικές απαντήσεις

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Archives of Sexual Behavior», κοινό σημείο αναφοράς για την πλειονότητα ήταν η αγάπη και η έλξη.

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που απάντησαν ότι ήθελαν να χαλαρώσουν, να εκδικηθούν τον/την πρώην, να τους φύγει ο πονοκέφαλος, να βρεθούν πιο κοντά στο Θεό ή απλώς για να ζεσταθούν.

Επίσης, φάνηκε πως ήταν πιο σύνηθες για μια γυναίκα να απαντήσει «γιατί συνειδητοποίησα πως ήμουν ερωτευμένη», όπως και για έναν άνδρα να απαντήσει «γιατί ήθελα να αυξήσω τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων μου».

Σε γενικές γραμμές, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες περιπλέκονται σε στενές επαφές για σωματικούς, οργανικούς και πρακτικούς λόγους, ενώ οι γυναίκες καθοδηγούνται περισσότερο από το συναίσθημα.

Βέβαια, δεν έλειψαν και οι «πιπεράτες» απαντήσεις, αφού πολλοί δεν δίστασαν να ομολογήσουν πως χρησιμοποιούν το σεξ αντί για γυμναστική.

Μάλιστα, το 25% των γυναικών ισχυρίστηκε πως κάνουν σεξ γιατί θέλουν να μικροδείχνουν, αφού το σεξ «σβήνει» τις ρυτίδες.

Άλλοι πάλι, δήλωσαν ότι, μετά τις ερωτικές περιπτύξεις, κοιμούνται καλύτερα, ενώ το σώμα και το μυαλό τους χαλαρώνει.

Οι επιστήμονες δηλώνουν κατηγορηματικά ότι τα κίνητρα για σεξ δεν διαφέρουν πολύ από τα αντίστοιχα των περισσότερων ανθρώπινων δραστηριοτήτων, αφού η πλειονότητά τους έχει να κάνει κυρίως με την έλξη, την ηδονή, τη στοργή, τον έρωτα, την υπερβολή, το συναισθηματικό δέσιμο, τη διέγερση, την επιθυμία να ευχαριστείς, την περιπέτεια και την ωφελιμότητα.

Πηγή: queen.gr

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital