Γιατί ο έρωτας μας σέρνει από τη… μύτη – Υπάρχει και επιστημονική εξήγηση

Λένε ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Ωστόσο, η ερωτική ζωή φαίνεται ότι συνδέεται στενά και με τη μύτη μας. Για την ακρίβεια η όσφρηση μας οδηγεί στο κατάλληλο ταίρι.

Μέσω της μύτης μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας. Η όσφρηση μας προκαλεί άλλοτε ευχάριστα και άλλοτε δυσάρεστα συναισθήματα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μικροσκοπικών «βλεφαρίδων» που υπάρχουν στο εσωτερικό της μύτης, οι οποίες επικοινωνούν με νευρικά κύτταρα που αποστέλλουν το οσφρητικό σήμα στο εγκέφαλο.

Ερευνητές υποστηρίζουν, όπως γράφει το onmed, ότι η μειωμένη ικανότητα αντίληψης μιας μυρωδιάς, η λεγόμενη ανοσμία, σχετίζεται άμεσα με τη μειωμένη ερωτική διάθεση. «Η όσφρηση αποτελεί μέσο επικοινωνίας μεταξύ δύο ερωτικών συντρόφων», σημειώνει ο καθηγητής Καρλ Φίλποτ, από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Paget του Νόρφολκ.

Ακόμη και η επιλογή ερωτικού συντρόφου καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την όσφρηση. Σύμφωνα με τον καθηγητής Τιμ Τζέικομπ από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ «μας ελκύουν οι άνθρωποι που διαθέτουν διαφορετικά ανοσογονίδια από εμάς. Ο μηχανισμός αυτός επιτρέπει να περάσουμε την ποικιλία των γονιδίων στους απογόνους μας. Η μυρωδιά του ανθρώπινου σώματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτά τα γονίδια της ανοσοαπόκρισης».

Πηγή: iefimerida.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE