Επίμονο τοπικό λίπος σε όσους γυμνάζονται

Η κρυολιπόλυση με το Κryokontur είναι μια νέα επαναστατική μη επεμβατική μέθοδο μείωσης του τοπικού λίπους.

Βασίζεται σε ένα πλήρως ελεγχόμενο μηχανισμό ψύξης ο οποίος καταστρέφει τα στοχευμένα λιποκύτταρα με απόλυτη ακρίβεια.

Ιδανικοί υποψήφιοι είναι όσοι ελέγχουν τη δίαιτα τους και συγκεκριμένα όσοι ακολουθούν μεσογειακή διατροφή ,δεν αποκλίνουν πολύ από το κανονικό τους βάρος κι έχουν τοπική εναπόθεση λίπους.

Απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες με τοπικό λίπος που ακόμα και μετα από εκτεταμένη δίαιτα και γυμναστική επιμένει.Δεν απευθύνεται σε παχύσαρκα άτομα και δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος.

Πως ακριβώς λειτουργεί η κρυολιπόλυση;

Η στοχευμένη περιοχή ψύχετε με ακρίβεια σε συγκεκριμένη θερμοκρασία 2 βαθμοί κελσίου. Η ψύξη διοχετέυετε στον λιπώδη ιστό. Η διαδικασία ψύξης διαρκεί περίπου μία ώρα για να έρθει ο λιπώδης ιστός σε θερμοκρασία ικανή, περίπου 7 βαθμοί κελσίου για να καταστραφεί και στην συνέχεια να παροχετευθεί μέσω του λεμφικού. Οι γύρω ιστοί πχ δέρμα, αγγεία , νέυρα παραμένουν ανέπαφοι.

Είναι ασφαλής μέθοδος;

Ένα τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής το Χάρβαντ μετά από εκτεταμένες μελέτες κατέληξε ότι η λιπογλυπτική με την βοήθεια της κρυολιπόλυσης που χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στην Αμερική, αποτελεί ασφαλή μη επεμβατική μέθοδο μείωσης του τοπικού λίπους , χωρίς παρενέργειες. Η μέθοδος έχει πάρει επίσημα έγκριση από το FDA.

Σε ποιες περιοχές του σώματος εφαρμόζεται;

Τα περισσότερα παλιά συστήματα κρυολιπόλυσης εφαρμόζονταν στην κοιλιά και στα ψωμάκια σε μικρές μάλιστα επιφάνειες. Το kryokontour είναι μία νεα τεχνολογία compressor με δυνατότητα να θεραπεύει μεγάλες επιφάνειες. Εφαρμόζεται σε άνδρες και γυναίκες , στις περισσότερες περιοχές του σώματος όπως κοιλιά, ψωμάκια, προσαγωγούς, μπράτσα ,μηρούς ακόμη και γόνατα.

Πότε αρχίζει να βλέπει αποτέλεσμα ο ασθενής και τι ακριβώς περιμένει;

Ο ασθενής αρχίζει να βλέπει εμφανή μείωση λίπους μετά από 30-45 ημέρες η οποία ολοκληρώνεται σε 3 με 4 μήνες. ο κατεστραμένος λιπώδης ιστός αποπίπτει και παροχετεύεται στο διάστημα αυτό χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό. Υπάρχουν πολλές μελέτες που το υποστηρίζουν.Το αποτέλεσμα μετριέται και τις περισσότερες φορές μας οδηγεί σε ένα με δύο νούμερα μικρότερα ρούχα. Το kryokontour υπόσχεται από 2,5 εώς 5 cm μικρότερη περιφέρεια με μία μόνο συνεδρία και σε μία μόνο περιοχή εφαρμογής.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Δεδομένης της τεράστιας χειρολαβής που διαθέτει το kryokontour , με εμβαδό 340 και 350 cm είναι ικανό να ψύξει αποτελεσματικά όλη σχεδόν την περιοχή της κοιλιάς σε μία μόνο συνεδρία. O ασθενής μπορεί να επαναλάβει την θεραπεία αν χρειαστεί στο ίδιο σημείο μετά από 2-3 μήνες και σε διαφορετικό σημείο μετά από ένα μήνα.

Η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο; Χρειάζεται αναισθησία;

Γίνεται στον χώρο του ιατρείου χωρίς αναισθησία. Οι περισσότεροι ασθενείς Βρίσκουν την εφαρμογή ανώδυν η και αρκετά ευχάριστη. Αρχικα νίωθουν μια ελαφριά αίσθηση κρύου η οποία εξαφανίζεται μέσα σε 10 λεπτά. Μετά από αυτό νιώθει τόσο άνετα με την θεραπεία αφού μπορεί και να κοιμηθεί. Αμέσως μετά την θεραπεία επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς κανέναν περιορισμό.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η διάρκεια κυμαίνεται από 40 έως 90 λεπτά ανάλογα με την περιοχή που θεραπεύεται.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Αμέσως μετά την εφαρμογή υπάρχει μια αίσθηση ψύχους στην περιοχή η οποία εξαφανίζεται μέσα σε μερικά λεπτά . Μία ήπια ερυθρότητα μπορεί να παραμείνει 2-3 ώρες. Σπάνια αναφέρονται μουδιάσματα στην περιοχή που υποχωρούν σε 2-3 εβδομάδες. Ενώ σπάνια βλέπουμε με την νέα αυτή τεχνολογία compressor εκχυμώσεις λόγω της ήπιας αναρρόφησης σε αντίθεση με παλιότερες τεχνολογίες.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της κρυολιπόλυσης; Επηρεάζεται από άλλους παράγοντες;

Το αποτέλεσμα είναι οριστικό. Στην περιοχή που θεραπεύσαμε καταστρέφεται μόνιμα εώς και 50% του τοπικού λίπους. Με την νέα αυτή τεχνολογία compressor το σύστημα φθάνει να έχει απόδοση 90% και όχι 10% που είχαν παλιότερα συστήματα. Το αποτέλεσμα δεν επηρεάζεται από το αν ο ασθενής πάψει να γυμνάζεται , αν πάρει κιλά ή αν αλλάξει διατροφή.

Επιπλέον το συγκεκριμένο σύστημα είναι φιλικό προς το περιβάλλον αφού δεν χρησιμοποιεί ψυκτικά υγρά και φρέον.

Ποιες άλλες θεραπείες μπορούν να συνδυαστούν για καλύτερο αποτέλεσμα;

Σε αρκετές περιπτώσεις θα συνδυάσουμε LPG Lipomassage για γρηγορότερη παροχέτευση των κατεστραμένων λιποκυττάρων από τον οργανισμό μέσω της λεμφικής κυκλοφορίας. Με τη βοήθεια του LPG σμιλεύει όλο το σώμα και διορθώνεται παράλληλα η κυτταρίτιδα. Επίσης συνδυάζουμε ACCENT cavitation για την αντιμετώπιση τοπικού λίπους σε άλλες περιοχές ή ACCENT ραδιοσυχνότητες για σύσφιξη επιδερμίδας στην υπό θεραπεία περιοχή ή σε άλλες. Έτσι έχουμε ένα συνολικά υγιές και όμορφο σώμα. Σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε επίσης μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης. Τα αποτελέσματα όμως δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά της ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗΣ για την μείωση του τοπικού λίπους.

 

Τζούμα Αναστασία

Επίμονο τοπικό λίπος σε όσους γυμνάζονται 1
Δερματολόγος Αφροδισιολόγος
Μετεκπαιδευθείσα στις θεραπείες αντιγήρανσης στο Skin Esthetic Institute στην Νέα Υόρκη

Κειριαδών 7, Κάτω Πετράλωνα

www.tzouma.gr

 

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE